Fædrelandsvennen

Åtte spillere i bruttotrop­pen til EM

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Tirsdag kom bruttotrop­pen til årets håndball-em for kvinner. På den listen var det åtte Vipers-spillere.

Det har vaert mye spenning knyttet til hvem Thorir Hergeirsso­n tar med seg til EM i Frankrike i desember. I den foreløpige troppen på 28 er det åtte Vipers-spillere. Den skal ned til 16 den 6. november, der tror Frode Scheie, håndballek­spert for Viasat, at Vipers får med minst fire.

– Lunde er selvskreve­n, og så er det litt tynt på høyresiden, så der tror jeg Aune og Sulland kommer med. I tillegg tror jeg Reistad blir overraskel­sen, og så kan det vaere at Tomac og Waade får billett, det spørs litt hvordan Hergeirsso­n prioritere­r plassene, sier Scheie etter uttaket.

SEKS KAMPER På 18 DAGER

For Vipers sin del venter en hektisk periode. Tre kamper i Champions League, to seriekampe­r og én semifinale i cupen. Det er kampene Vipers skal gjennom fram til 17. november. I den perioden blir utfallet både i cupen og Champions League avgjort.

– Vi er i posisjon til å kunne innfri målet i alle turneringe­r. Så er det klart at det blir vanskeligs­t å levere i Champions League, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Vipers må vaere blant de tre beste lagene for å sikre avansement. Nå ligger Vipers på fjerdeog sisteplass med ett poeng, to poeng bak Bietigheim, og tre poeng bak Bucuresti og Ferencváro­s.

– Nå må vi få jentene til å tenke kortsiktig nok. At de tar én kamp av gangen, mens jeg holder kontroll på det langsiktig­e. Og så kan vi heller ikke tenke på fortida, men hele tiden jobbe inn mot neste kamp, sier Gjekstad.

Det er tre forskjelli­ge turneringe­r i løpet av de 18 dagene.

– De tre turneringe­ne gir oss tre forskjelli­ge innganger, noe som gjør at forberedel­sene blir helt forskjelli­g, men akkurat nå må vi se på kampen mot Raelingen og prøve å luke ut feilene vi hadde mot Fana, sier Gjekstad.

Den siste uka har de prøvd å stramme opp forsvarssp­illet fra Fana-kampen der de slapp inn 32 mål.

– Vi må forbedre forsvarssp­illet betrakteli­g. Først og fremst må vi tillate faerre skudd fra seks meter, det er hovedfokus, fortsetter 50-åringen fra Sandefjord.

YTTERENG FÅR ALT

Forrige uke ble det klart at Mathilde Kristensen er ute av spill fram til jul, det gjør at Vipers sitter igjen med én linjespill­er i Hanna Yttereng. Noen erstatter er ikke på plass.

– Arbeidet går greit, og det er ikke så mye nytt å si. Mot Raelingen er det ikke på plass noen nye, sier Gjekstad.

– Vi har flere alternativ­er som kan bidra på strek. Hanna spiller jo det aller meste uansett, og vi kan sette inn noen i forsvar, hvis hun har behov for å hvile litt, sier Vipers-treneren.

Yttereng har ikke snakket så mye med Gjekstad om hvordan man skal løse situasjone­n, men uansett utfall skal det ikke stå på trønderen.

– Det blir nok litt ekstra tøft, men jeg er klar på å gi hundre prosent i hver kamp, sier 27-åringen som er klar på at i Europa, der teller hvert eneste sekund.

– Champions League blir knalltøft, og vi må vaere helt påskrudd hvert eneste sekund. Nå har vi spilt mot alle, og vi er avhengig av å laere av det vi har gjort tidligere. Vi er ikke noe dårligere enn dem, så langt har vi ett poeng og − 3 i målforskje­ll, dét ser du ikke ofte, sier Yttereng som nå har fokus på Raelingen.

– Den siste uka har vi hatt mye fokus på forsvar. Vi skal ta flere dueller, og jobbe mer sammen, avslutter den tidligere Byåsenspil­leren.

Vipers tar imot Raelingen i Aquarama onsdag 18.30. Kampen følger du på fvn.no

 ?? FOTO: FREDRIK OLASTUEN ?? Linn Jørum Sulland er én av åtte Vipers-spillere i bruttotrop­pen.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN Linn Jørum Sulland er én av åtte Vipers-spillere i bruttotrop­pen.
 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Hanna Yttereng har imponert på linja til Vipers, nå må hun belage seg på å spille de aller fleste minuttene framover.
FOTO: TERJE REFSNES Hanna Yttereng har imponert på linja til Vipers, nå må hun belage seg på å spille de aller fleste minuttene framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway