Fædrelandsvennen

Disse to kan bli årets ildsjel

Med til sammen 53 prosent av stemmene er Nils Aurebekk (78) og Kalle Glomsaker (61) klare for den avgjørende finalen i kåringen av årets ildsjel i Vest-agder.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Det betyr at Bjørner Ellingsber­g, Terje Dag Østhassel og Inger Steinsland ikke nådde opp i avstemning­en, hvor det var «close race» om den siste finaleplas­sen. Kun fire stemmer skilte mellom Aurebekk og Ellingsber­g.

Men nå står kampen mellom Aurebekk og Glomsaker, og det blir ny sms-avstemming fram til fredag klokka 09. Stemmene som har blitt avgitt hittil blir nullet ut, slik at alle kan stemme på nytt (les mer om hvordan du stemmer lenger nede i saken).

Vinneren utropes på Idrettsgal­la Sør i Arendal lørdag kveld.

– Dette er veldig moro. Jeg er stolt og ydmyk over at så mange vil stemme på meg. Jeg har fått mange tilbakemel­dinger på at folk i bygda har mobilisert, så nå håper jeg bare at de har krefter til å gå løs på ei ny runde. Jeg tror det blir tøft å slå Glomsaker, men jeg er bare veldig fornøyd med å ha kommet så langt, sier Aurebekk.

STEMMENE NULLES UT

Nå nulles stemmene fra den første runden ut, slik at alle som allerede har stemt en gang, har mulighet til å stemme på sin favoritt én gang til, fram til fredag morgen, 2. november, klokka 09.00.

Det er imidlertid fortsatt bare én stemme per mobiltelef­on som er gyldig.

– Det er veldig hyggelig at mange har stemt på meg. Jeg kjenner litt til Nils (Aurebekk) fra årene jeg studerte i Kristiansa­nd, og husker ham som en ihuga entusiast, men jeg har et nokså avslappet forhold til finalen. Bare det å bli profilert i en så positiv sammenheng gjør at jeg allerede føler meg som en vinner, sier Glomsaker.

Selv om Glomsaker vant første runde, er det ikke gitt at han vinner til slutt. Som nevnt stiller begge med null stemmer hver nå som avstemning­en begynner på nytt.

I tillegg vant Leif Emanuelsen den første avstemning­en for tre år siden, men i finalen kom Thor Reidar Toft som en rakett, og ble årets ildsjel.

SLIK STEMMER DU

Du stemmer på din favoritt ved å sende sms til 03811, og skriv «ILDSJEL A», hvis du stemmer på Nils Aurebekk, eller «ILDSJEL E», hvis du stemmer på Kalle Glomsaker.

Nils Aurebekk (78)

16. mars 1940

Gift med Ragnhild, far til Knut og Inger.

Aurebekk i Torridal Torridal IL Skiskyting, orienterin­g. – Nils er en bauta både for orienterin­g og skiidrette­n i Torridal. Han er alltid blid og hjelpsom, inkluderen­de, reflektert og åpen for nye innspill når det er utfordring­er som skal løses i klubben. Nils er alltid til stede, og genuint opptatt av å oppretthol­de et tilbud for barn og unge, sier Paal Espen Dybvik, styreleder for håndballgr­uppa til Torridal om 78-åringen med 60 år bak seg som ildsjel i idrettslag­et.

Født: Sivil status:

Vinneren utropes på Idrettsgal­la Sør i Arendal lørdag 3. november.

Kalle Glomsaker (61)

6. april 1957 Samboer med Anne Ousland, far til Marie (29) og Hilde (24)

Bosted: Klubb: Idrett:

Født: Sivil status:

Mandal

Mandal og Halse IL Friidrett.

– Kalle er en fantastisk motivator, én som ivaretar alle, har saerlig omtanke for nye landsmenn, han er høyt respektert, og han gjør og har gjennom flere tiår gjort vanvittig mye for løpemiljøe­t i Mandal. Kalle er den som gjennom mange år har gått foran i rekrutteri­ngen av nye talenter i løpemiljøe­t og han er framfor alt deres trener. Kalle er alltid på farten for friidrette­n. Helg etter helg bruker han på arrangemen­t, møter og samlinger, og i uka er det trening. Slik har han holdt på i 40 år og kanskje mer. Han har lagt ned titusenvis av timer, skriver Rune Stokke i Mandal maratonklu­bb.

Bosted: Klubb: Idrett:

 ?? FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN / REIDAR KOLLSTAD ?? Nils Aurebekk (t.v.) og Kalle Glomsaker skal gjøre opp om hvem som blir årets ildsjel i Vest-agder.
FOTO: NICOLAI GAUSTAD OLSEN / REIDAR KOLLSTAD Nils Aurebekk (t.v.) og Kalle Glomsaker skal gjøre opp om hvem som blir årets ildsjel i Vest-agder.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway