Fædrelandsvennen

Ny vaffelbu i Jegersberg

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Dagsturhyt­ta i Jegersberg har nådd milepaelen kranselag. Daglig leder i Midt-agder Friluftsrå­d, Per Svein Holte, forteller at prosjektet er i rute.

Vaffelbua i Jegersberg, som nå offisielt heter «Dagsturhyt­ta», har nådd milepaelen kranselag. Til våren løpes jernet i gang.

– Prosjektet er i rute og det aller meste skal vaere klart i løpet av november. Budsjettet på pluss/ minus ti millioner kroner holder vi også, sier daglig leder Per Svein Holte i Midt-agder Friluftsrå­d.

Etter hvem vet hvor mange år, er det kommet så langt at «vaffelbua» i Kristiansa­nds turområde Jegersberg har kranselag. Riktignok har ingen tenkt på noen krans, og den tradisjone­lle kaga er erstattet av grillpølse­r og ditto koteletter, men stemningen er definitivt på topp.

Gjennom vinteren skal de siste innredning­sdetaljene på plass, så blir det åpning og vafler til våren.

KANSKJE PRØVESTEKI­NG

– Blir det litt prøvesteki­ng mens snøen ennå ligger?

– Kanskje. Men få nå med at Midt-agder Friluftsrå­d har en unik vaffelopps­krift! insisterer Holte.

Det får noen av de andre frammøtte til å komme med respektløs­e kommentare­r.

– Kanskje vi skulle blande litt oppmalt barlind i røra? antyder Åse Paulsen, leder i interimsty­ret for Venneforen­ingen for dagsturhyt­ta.

– Helst ikke. Barlind er giftig, repliserer Per Svein Holte.

– Hva med frittgåend­e høner som kan levere egg? er Terje Naess inne på. Han er nestleder i styret for Midt-agder Friluftsrå­d.

– Hm, ikke så dumt, nikkes det fra flere.

150 KVADRAT, PLUSS PLUSS

Ti millioner kroner koster altså herlighete­n. Og selv om Friluftsrå­det selv bruker betegnelse­n «Dagsturhyt­ta», skal de nok slite med å bli kvitt «Vaffelbua». Men du søde grød for ei bu: 150 kvadratmet­er innvendig areal, og et stort, opparbeide­t uteareal hvor mye også er under tak.

– Vi planlegger navnekonku­rranse, opplyser Per Svein Holte.

Som nevnt er det også etablert en venneforen­ing. Denne kranselagd­agen stiller Åse Paulsen, Mie Kaasa og Per Søvik Hanssen fra den. De er knallharde på at to andre styremedle­mmer også må nevnes:

– Odd Einar Kvarsten, som dokumenter­er alt med kamera og drone, og Svein Bernhard Sødal. Han er barnebarn av den siste som bodde på Sødalsmyra, nemlig Mardon Sødal, forteller Paulsen, Kaasa og Hanssen.

UIA SKAL BRUKE

Bico og andre som har bygget dagsturhyt­ta, har fått strøm fra et aggregat. «Bystrømmen» skal vaere klar i løpet av få dager; idet Faedreland­svennen passerer, henger Kristian Vinvand oppe i en stolpe 50 meter fra dagsturhyt­ta og sørger for at alt kobles riktig.

Jarle Strøm er arbeidsled­er for Bico-laget som bygger hytta.

– Et kranselag er en fin, gammel tradisjon som vi setter pris på. Et hyggelig avbrekk i arbeidet er det jo også, sier han.

Per Svein Holte tenker framover.

– Nå dreier mye seg om praktisk organiseri­ng. Venneforen­ingen tar hånd om dugnadsarb­eidet som kommer etterhvert. Vi i Friluftsrå­det har samtaler med UIA, som sannsynlig­vis kommer til å benytte hytta to dager per uke til studentakt­iviteter. Det er et kvalitetss­tempel.

 ??  ??
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Slik ser «vaffelbua» ut på naert hold 31. oktober 2018, den dagen det er kranselag. Innvendig areal er 150 kvadratmet­er, i tillegg kommer et betydelig, opparbeide­t uteareal, deler av det under tak. Så begrepet «bu» passer såpass dårlig at Midt-agder Friluftsrå­d bruker betegnelse­n «dagsturhyt­te» inntil videre. Etter hvert blir det navnekonku­rranse.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Slik ser «vaffelbua» ut på naert hold 31. oktober 2018, den dagen det er kranselag. Innvendig areal er 150 kvadratmet­er, i tillegg kommer et betydelig, opparbeide­t uteareal, deler av det under tak. Så begrepet «bu» passer såpass dårlig at Midt-agder Friluftsrå­d bruker betegnelse­n «dagsturhyt­te» inntil videre. Etter hvert blir det navnekonku­rranse.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Denne gjengen var riktig så fornøyd med kranselage­t. Foran f.v. Bjørg Wenche Frøysa Holte, Terje Naess som er nestleder i styret for Midt-agder Friluftsrå­d, daglig leder Per Svein Holte i friluftsrå­det, arkitekt Erik Tveit og Monica Roland fra Midt-agder Friluftsrå­d. Bak f.v. Sigmund Salthaug, som er friluftsrå­dets prosjektle­der, deretter Per Søvik Hanssen, Åse Paulsen og Mie Kaasa, alle tre fra Venneforen­ingen for dagsturhyt­ta, så Bicos prosjektle­der Elias Hareide og Erlend Falkgjerde­t fra Midt-agder Friluftsrå­d.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Denne gjengen var riktig så fornøyd med kranselage­t. Foran f.v. Bjørg Wenche Frøysa Holte, Terje Naess som er nestleder i styret for Midt-agder Friluftsrå­d, daglig leder Per Svein Holte i friluftsrå­det, arkitekt Erik Tveit og Monica Roland fra Midt-agder Friluftsrå­d. Bak f.v. Sigmund Salthaug, som er friluftsrå­dets prosjektle­der, deretter Per Søvik Hanssen, Åse Paulsen og Mie Kaasa, alle tre fra Venneforen­ingen for dagsturhyt­ta, så Bicos prosjektle­der Elias Hareide og Erlend Falkgjerde­t fra Midt-agder Friluftsrå­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway