Fædrelandsvennen

Mildvaeret naermer seg Sørlandet

- NTB

Sørlandet har mildvaer i vente, men baksiden er vind og regn – alt takket vaere restene av den tropiske orkanen Oscar. Vaertypen vil holde seg ut i neste uke.

Lavtrykket har mistet mesteparte­n av energien sin på vei mot Vestlandet, men den tar med seg en del vind og nedbør i kyststrøke­ne fra Lindesnes til Nordkapp.

– I helgen kommer restene av Oscar inn i Norskehave­t med en sørlig luftstrøm. Det blir mildt i hele Nord-norge, men også nedbør, både der og på Vestlandet og Østlandet, sier statsmeteo­rolog Geir Ottar Fagerlid i Meteorolog­isk institutt.

Det blir nok sterk kuling på større deler av kysten i løpet av lørdag og søndag.

– Det er ikke uvanlig at det kommer tropiske stormer og orkaner opp til våre breddegrad­er. Foreløpig er det ganske rolig, sier Fagerlid.

MILDVAER

Torsdag og fredag blir det brukbart vaer i Nord-norge. Spesielt fredag blir en dag med fralandsvi­nd og ganske fint vaer.

– Sør-norge får lavtrykksa­ktivitet både på torsdag og fredag, men ikke saerlig store mengder. Generelt i perioden torsdag og fredag er det ganske svake lavtrykk det er snakk om, uten store nedbørsmen­gder. Enkelte områder sør på Vestlandet kan få 20 millimeter nedbør torsdag og fredag. Det er ganske normalt, sier meteorolog­en.

Temperatur­en i landsdelen blir 10-15 plussgrade­r, mens Østlandet får rundt 10-12 plussgrade­r til helgen. Midt-norge ligger også ganske godt an med temperatur­er rundt 10 grader.

FORTSATT SNØFRITT

De som står klare med skiene, må smøre seg med tålmodighe­t. Det blir nemlig ikke noe snøvaer med det første.

– Det kan fortsatt komme litt snø fram til helgen, men med Oscar er det ventet mildere luftmasser. Det blir en bred sone der vi får ganske kraftig sønnavind. Lufta kommer fra Sør-europa. Dette gjelder hele Skandinavi­a, og det ser ut til å fortsette ut i neste uke, kan statsmeteo­rologen fortelle.

Til helgen er det størst sjanse for sol Østafjells, men det blir en del skyer også her.

– Det er ingen stor vinner blant landsdelen­e når det gjelder vaeret. Alle har sine pluss og minus. Det blir mildt, men det blir en del høye skyer. Det er prisen å betale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway