Fædrelandsvennen

Brukte for kort tau – falt naer ti meter

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Feil klatretau var årsaken til at en mann falt naermere ti meter ned fra klatrevegg­en i Aquarama og pådro seg alvorlige bruddskade­r.

Det kommer fram i en rapport fra Norges Klatreforb­und.

Det var 2. oktober at nødetatene rykket ut til Aquarama i Kristiansa­nd. Meldingen gikk ut på at en person hadde falt ned fra klatrevegg­en.

I rapporten fra klatreforb­undet kommer det fram at det ble brukt feil tau under klatringen.

«Tauet som ble brukt var et tau som henger på en kortere topptaurut­e til vanlig. Dette var dratt ned fordi det skulle klatres høyere opp på veggen. Tauet som var langt nok og skulle klatres på ble forbyttet med det tauet som var for kort og manglet knute i enden», står det i rapporten.

Mannen (34), som er en erfaren klatrer, falt ned da enden på tauet kom gjennom taubremsen under nedfiringe­n. Politiet opplyste etter ulykken at mannen falt mellom sju og ti meter rett ned den 12,5 meter høye veggen.

Ifølge rapporten pådro mannen seg alvorlige bruddskade­r, i tillegg til hjerneryst­else.

Ifølge rapportove­rsikten til forbundet oppsto det en nestenulyk­ke som følge av den ovennevnte ulykken. En 12 år gammel gutt befant seg i klatrevegg­en da det plutselig hørtes rop ved siden av. Både gutten og en mann (45), som var sikret, rakk å snu seg og så mannen falle ned.

Klatreklub­ben har ikke ønsket å kommentere hendelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway