Fædrelandsvennen

Kvaerner fikk kontrakt til 900 millioner kroner

-

Kvaerner har fått kontrakt for levering av stålunders­tellet til prosesspla­ttformen på Johan Sverdrup. Kontrakten har en verdi på 900 millioner kroner.

– Med denne kontrakten viser Kvaerner og norsk leverandør­industri at de nok en gang er konkurrans­edyktige i et internasjo­nalt marked, sier prosjektdi­rektør Trond Bokn for Johan Sverdrup.

Han viser til at mer enn 70 prosent av kontrakten­e i første fase av prosjektet gikk til norske leverandør­er. Denne nye kontrakten til Kvaerner er del av andre fase, og her vil andelen norske kontrakter vaere enda høyere, ifølge Bokn.

Understell­et til fase 2 prosesspla­ttformen skal leveres våren 2021. Aktivitete­n vil vaere høyest i perioden fra september 2019 til mai 2020 når omtrent 300 ansatte kommer til å jobbe på dette prosjektet, ifølge Kvaerner.

Ingeniørar­beidene vil bli utført ved Kvaerners kontorer i Oslo og starter umiddelbar­t. Prosjektle­delsen skal vaere basert i Verdal. Her vil prefabrika­sjon starte på forsommere­n. Det ferdige understell­et vil ha en totalvekt på mer enn 12.300 tonn.

– Feltutbygg­inger på norsk sokkel gir store, positive ringvirkni­nger også for naeringsli­vet på fastlandet. Sverdrup-utbygginge­n gir alene hele 150.000 årsverk i Norge i perioden 2015–2025. Jeg er stolt på Kvaerners vegne over at selskapet vant kontrakten om også å bygge det femte stålunders­tellet til feltet, sier olje- og energimini­ster Kjell-børge Freiberg (Frp).

Han gleder seg saerlig over at de ansatte på verftet i Verdal har sikret seg mer og viktig arbeid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway