Fædrelandsvennen

Har de evangelisk­e kristne mistet sitt moralske kompass?

- STEINAR R. BERGE Leder i Palestinak­omiteen i Vest-agder

Ser vi to sider av samme sak hos de evangelisk­e kristne i USA og den konservati­ve fløy i KRF og deres kristne (?) medspiller­e blant de blå?

●●Hva er som gjør at Billy Grahams sønn og arvtager av «evangelie-imperiet», Franklin, uttaler at «Guds hånd» gjorde at Trump ble valgt til president; «Så han kunne stoppe den gudløse, ateistiske progressiv­e agenda fra å ta kontroll over vårt land». Jerry Falwell Jr. hyller Trump som vår «dream president». Pat Robertsen var tidlig ute i Kashoggi-saken og støttet Trump i at det var grunn til å stole på Saudi-arabia - da de kom med den ene løgnhistor­ien etter den andre – og dessuten, sa både Trump og Robertson, var det 100 milliarder dollar i våpensalg på spill ...

Den 27. august var 100 evangelisk­e ledere samlet i Det hvite hus, hvor de bl.a. møtte President Trump og Mike Pence med familier. Der fikk de igjen anledning til å hylle denne mannen, som enkelte av dem i sine prekener, sier er sendt av Gud!

«Guds sendebud» er altså en kar som nå og tidligere bryter de ti bud uten å blunke, med daglige løgner, utroskap (og skilsmisse­r), nedlatende og sexistiske kvinnehold­ninger («grab them by the pussy» (lydopptak), lefling med rasisme og fascisme, en konkursryt­ter, spillekasi­noeier mm.

Hva får de så igjen, som gjør at de kan se igjennom fingrene med «all synden»? Bl.a. en fokusering på USAS kristenhet, reverserin­g i abortspørs­mål, ensidig støtte til Israel (bla Usa-ambassaden flyttet til Jerusalem) og front mot palestiner­ne – med stopp i USAS støtte til FNS organisasj­on for palestinsk­e flyktninge­r, UNRWA, nedleggels­e av PLOS kontor i Washington og ukritisk støtte til Israels nedskyting av palestinsk­e demonstran­ter i Gaza. Det hjelper kanskje også at de med milliardst­iftelsene de bestyrer og de dollar mil lo n inntektene de har, gjør at de kanskje har sammenfall­ende syn med Trump når det gjelder penger og gunstige skatteregl­er. Skatt til fellesskap­et smaker av ugudelig kommunisme!

Når man nå i KRF diskuterer rødt og blått veivalg er det noen av de samme ting de blå på Sørlandet er mest opptatt av, og som gjør at de kan sluke mange andre syndige og umoralske saker fra sine ønskede blå samarbeids­partnere.

Men vakkert er det ikke!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway