Fædrelandsvennen

Leser Krfpolitik­ere Bibelen?

- JØRAN C. GAMMAN

Jeg blir lettere sjokkert når jeg leser om Krfs viktige veivalg.

●●De er redde for et livs-synsnøytra­lt samfunn. De er redde for at kvinner kan bestemme over kroppene sine og de er ute etter makt. De vil med maktens hjelp trykke et kristent livssyn ned over politikken. Nesten slik som Jesus selv ville gjort det. Kanskje … ikke.

Jeg er kristen på min måte. Jeg har lest Bibelen. Jeg tror på kjaerlighe­t og omsorg for andre. Jeg tror at Jesus viste oss hvordan vi burde leve gjennom sine handlinger. Han dømte ikke. Han tilga. Han ofret seg for at andre skulle få bedre liv. Han takket nei til makt og rikdom, og tok parti med de svake og utstøtte. Slik var Jesus, han var etter eget utsagn Guds sønn, og dette kan du få bekreftet selv hvis du leser Bibelen.

Det er helt greit at vi har et parti som kaller seg Kristelig Folkeparti. Det er helt greit at de vil ha makt og kontroll over våre liv og våre handlinger. Det er helt greit at de har gjort mye bra. Jeg liker røykeloven. Jeg liker Bondevik, Hareide og resten av gjengen. De er flinke og de er dyktige, men jeg tror ikke at de er kristne. Jeg tror ikke de leser Bibelen. Jeg tror ikke de handler slik som Jesus ønsket at vi skulle vaere.

Jeg ser at de kjemper om makta. Jeg ser at de klorer og klager. De elter og peser og vil sende hele nasjonen ut i usikkerhet bare de kan få litt makt. Litt mere kontroll. Litt mer innflytels­e og respekt. De må ta den. Respekten. De må kjempe og slåss, de må bite og spytte for å få frem hvor galt det er at vi ikke er kristne nok. Hivs vi bare gir dem litt mere makt, kan de fikse oss og gi oss nye lover som beskytter vår etikk og moralske valg.

Tenk hvis politikere fikk drive med politikk. Tenk hvis prestene, pastorene og paven fikk lov til å leve mer som Jesus. Tenk hvis de fikk lov til å ofre seg for andre og hjelpe de svake og utstøtte. Tenk hvis alle som kaller seg troende begynner å elske i stedet for å dømme. Tenk hvis vi samlet i stedet for å splitte oss opp i fraksjoner. Tenk hvis vi var tolerante og viste forståelse og empati i møte med våre motstander­e.

Hva ville skjedd hvis KRF oppførte seg litt mer som det anbefales i Bibelen. Kanskje de ville fått en stemme.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway