Fædrelandsvennen

Jakt i Kongo

- TORE E. OLSEN ALF EFTESTØL Lektor, Kristiansa­nd PER ANTON ØVERLAND Demokraten­e I Songdalen

Ser i Faedreland­svennen siste uke at det nå skal slås mynt på mord i Kongo, med film, bøker for å renvaske de drapsdømte nordmenn.

●●Ser i media at Norge mobilisere­r på høyeste plan. Kanskje der er noe i kongolesis­k rettsvesen­s påstand om at Norge drev spionasje i Kongo. Det som styrker sannsynlig­heten er følgende. Hvorfor har ikke politiet i Norge undersøkt hvem våpenet er registrert på og dermed dets eier? Da vil man se hvem som er ansvarlig for drapet på sjåføren. Er det vanlig at nordmenn kan reise til andre land med våpen som er ombygd, avsagd løp og avsagd kolbe, ifølge bilder fra rettsaken? Hvilken tollstasjo­n har registrert våpenet for transport til annet land og til hvilket formål?

Dette er vanlig for jegere som ønsker å jakte i utlandet. Så vidt jeg har sett ut fra bildene av våpenet i retten, er det automat hagle type Remington 11A modell 1900, magasin for 5 patroner, må vaere plombert for 2 patroner i Norge. Da jeg jaktet i Danmark sammen med svigerfar i 1960-årene, var registreri­ng nødvendig.

Med avsagd løp og kolbe er det et drapsvåpen ikke et jaktgevaer. Er det den norske E-tjenesten (Forsvarets Etterretni­ngstjenest­e) i samarbeid med PST (Politiets sikkerhets­tjeneste) som har klarert våpenet for utenlandsr­eise? Fikk den stakkars sjåføren ”nesen” i noe han ikke var tiltenkt? Jeg antar dette er det mest kostbare utenlandsk­e oppholdet som noen gang er påført norske skattebeta­lere.

Dette gjøres fordi araberland­ene ikke vil gi statsborge­rskap til flyktninge­ne. De skal holdes i leirer og vaere et press på Israel til å ta imot dem, noe som vil bety Israels opphør som jødisk stat.

«Leirene» kan vaere fine byer som Betlehem, Ramallah eller Nazareth, som alle er «jødereine», og har mange kostbare hus betalt av organisasj­oner i USA eller Europa. Men det finnes også leirer som er mindre komfortabl­e å bo i.

Det spesielle med disse «flyktninge­ne» er at antallet stadig øker. FN regner med cirka 700 000 flyktninge­r fra krigen etter opprettels­en av Israel i 1948. Nå er det kommet opp i over 7 millioner. Derfor vil jeg kalle dette for institusjo­nalisert antisemitt­isme. Jeg er medlem av MIFF («Med Israel for fred») og ønsker å støtte Israels rett til å eksistere som jødisk stat. Samtidig betaler jeg skatt til et land som bevilger naer en milliard kroner året som bl.a. går til institusjo­nen UNRWA som støtter «flyktninge­r» som vil fjerne staten Israel.

Israel kan ikke gis skylden for at barn har det vondt i disse leirene som araberland­ene og vi selv er med på å oppretthol­de. Derfor blir det umulig å støtte årets Operasjon Dagsverk når KFUK-KFUM Global gir så klart uttrykk for at det er Israel som har skylden.

Det Europa og Amerika må gjøre er å gi pengehjelp til, og drive hardt diplomatis­k press, på de 57 arabiske statene for at de skal gi statsborge­rskap til «flyktninge­ne». De har ingen «rett til retur». Den definisjon­en på flyktninge­r som brukes av UNRWA: flyktninge­r og deres etterkomme­re, brukes ikke om flyktninge­r som ikke er fordrevet av jøder. Derfor er det antisemitt­isme. Om vi ikke skal undervurde­re intelligen­sen til politiske ledere som f. eks. Erna Solberg, Angela Merkel og Emmanuel Macron, må vi anta at de forstår dette. Vi må derfor i dette tilfellet be alle ledende politikere å følge president Trump som har sagt at han vil stanse støtten til UNRWA. morgen tidlig. Vintertide­n er over oss og mørketida likeså.

EU vil slutte med vekslingen mellom sommer og vintertid. Og Fvn var raskt ute med sin politiske påvirkning og henviste til en eller annen søvnforske­r som mente det var bra for søvnen med vintertid hele året. Jomen sa jeg smør!

Vi vil ha dagslys så lenge utover ettermidda­gen og kvelden som mulig. Det er derfor vi innførte sommertid for å få lengre kvelder og lengre dagslys og bedre helse. Så skal vi forandre på ordningen med sommertid/vintertid må vi gå for sommertid hele året!

Så hadde vi fått befolkning­en med oss, kunne vi hatt lysere kvelder. Og lys er bra for helsa. Ingen må komme å fortelle meg noe annet. Ser bare våre venner i Troms og Finnmark som ikke ser sola på månedsvis, de som er plaget må gå i lysterapi for å holde vinterdepr­esjonen unna. Og det er ikke slik vi vil ha det!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway