Fædrelandsvennen

Mobberetts­sak

- UNNI SKØIEN TESAKER

Det er opprettet mobbeombud i Søgne, og det skrives artikler i hopetall at det skal vaere nulltolera­nse for mobbing. Hvordan kartlegge mobbingen?

●●Hvem skal oppdage mobbing av et barn, en ungdom, en voksen? Hva skjer med en person som mobbes? Hvem skal avgjøre hvor store skader som er påført et mobbeoffer?

En laerer kan forsvare, dokumenter­e og uttale seg hva som er gjort for å løse mobbingen, men spør laereren eleven hvordan han/ hun opplever den hjelpen? Dessverre tror jeg ikke alle laerere er kompetente til å vite hvordan en mobbing skal endres. Av svaert dårlig erfaring er det et ønske fra meg at alle sosiallaer­ere får spesialund­ervisning om håndtering av enhver mobbesitua­sjon. Ha klare felles retningsli­njer, spørreskje­maer med samme spørsmål, og svarskjema­er som må utfylles av mobbeoffer og mobbere. Hvorfor plages den ene, hva er grunnene etc. Lag en løsningsor­ientert plan og et resultator­ientert tidsskjema.

La oss stå sammen for å ha øyne og ører åpne mot mobbing, på alle plan, fysisk, psykiske og i sosiale medier og ha mot til å konfronter­e! De emosjonell­e og økonomiske kostnadene er enorme!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway