Fædrelandsvennen

Vi har vaert festbrems på Lerkendal før

Lerkendal var rigget til fest, Åge Aleksander­sen stod utålmodig og trippet på sidelinjen og en sesong uten tap var innen rekkevidde. Så ble Clarence Goodson dyttet over ende i boksen to minutter på overtid ...

-

Vmen også for Mushaga Bakenga og Alejandro Lago.

●●Til tidenes pipekonser­t satte Christian Bolanos, mannen som i 2014 ble kåret til tidens beste utlending i Start, ballen sikkert i nettet til venstre for Jarstein og sørget for at Start-supportere landet over gikk inn i en kollektiv seiersrus man må tilbake til maidagene i 1945 for å toppe.

●●Selv husker jeg at jeg impulsivt løp til tv-en og kysset Bolanos, før jeg fortsatte ut på balkongen for å rope ut min glede mens jeg viftet med Start-flagg og -skjerf. En aktivitet som ikke akkurat ble tatt godt imot blant naboene i Ringnes Park der korte fraser som «hold kjeft» og «ringer politiet» var blant de mest brukte.

●●Ikke mange sekundene senere ble kampen blåst av. Og selv om trønderne kunne ferie sitt 20. seriegull med erketrønde­ren Åge Aleksander­sen og nasjonalsa­ngen «Bilde tå’n Ivers» med nykomponer­t Hamrén-vers, var stemningen like «god» som da Start ble snytt for sitt tredje seriegull av en overivrig linjedomme­r i 2005.

●●At Jarstein, Prica, Iversen og Hamrén alle klagde på skuespille­nde amerikaner­e og feildømmin­g, gjorde jo opplevelse­n enda bedre. Og forklaring­en til svensketre­neren? «Vi viser alt for lite attityd».

●●Torsdag er det duket for nok et høstoppgjø­r mellom soddspiser­ne fra Trøndelag og Heltane fra Sørlandet på Lerkendal. Og Starts første cupfinale noensinne ligger i potten. Alt, fra oddsen for borteseier på 7,75 og RBKS ekstreme vinnerinst­inkt til Starts begredelig­e cuphistori­e og tidligere mentale kollapser i viktige kamper, tilsier at det blir snipp, snapp, snute, og så var IK Start ute.

●●Men, hvis Rekas menn viser samme «attityd» som de har hatt i høstens øvrige kamper, Rosenborg er litt for kjepphøye, dommeren dømmer nøytralt og høyere makter for en gangs skyld kler seg i gult og svart, DA skal vi søren meg til Ullevaal, dere! Og Oslo skal aldri bli det samme igjen!!!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway