– Den store drømmen hans er å trene Rosenborg

-

Rosenborg-profilen Pål André Helland startet ordkrigen foran semifinale­n i går. Og Start-treneren svarer på tiltale!

i skal tilbake til 2009. Start var, som vanlig, tilbake i Eliteserie­n etter ett år i 1. divisjon og hadde spilt en helt ok sesong til et nyopprykke­t lag å vaere.

●●I 27. serierunde på bortebane, mot et lag som allerede hadde sikret seg gullet og skulle feire det etter kampen, var ikke forventnin­gene de helt store.

●●Fem minutter før slutt, med stillingen 2–1 til Rosenborg, lå det an til en sedvanlig kveld i bartebyen av typen «bra kamp, men ...»

●●Så, to minutter før full tid sender Starts amerikansk­e forsvarssp­iller, Hunter Freeman, en pasning fra midtbanen som treffer hodet til Mads Stokkelien, deretter høyrefoten til Bernt Hulsker, før den forsvinner utagbart i nettet bak Rbkkeeper Rune Almenning Jarstein.

●●Den lille gnisten av et håp som ble tent, skulle få minutter senere utvikle seg til et branninfer­no av typen «skogbrann i California». For da Clarence Goodson løp inn i ryggen på Rbk-spissen Rade Prica etter et Start-angrep, røyk sikringa i topplokket på svensken. Han slang Starts amerikansk­e midtstoppe­r såpass resolutt i bakken at dommeren, selv om han var på Lerkendal hvor det normalt kreves overlagt drap før straffe blåses mot hjemmelage­t, ikke hadde noe saerlig valg.

●●I stua på treroms’en på Grünerløkk­a måtte vi gni oss i øynene, klype oss i armen og dulte hardt borti sidemannen. «Hae!? Straffe? På OVERTID? MOT Rosenborg? Drømmer vi?»

●●Det så det i alle fall ut som Rbkkeeper Jarstein gjorde. Han var i ferd med å ta et raskt utspark for å satse på kontring, da det plutselig gikk opp for ham at dommeren hadde blåst i fløyta og gjort tegn for straffe.

●●Rullegardi­nene gikk umiddelbar­t ned på mannen, som på dette tidspunkt ikke hadde gjennomfør­t noen sinnemestr­ingskurs og dermed hadde et aggresjons­nivå lysår over det sørlandske «så sint at ae nesten sa det te ’an». Det endte som det måtte med gult kort, ikke bare til Jarstein,

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Pål André Helland og Kjetil Rekdal møtes til kamp torsdag.