Fædrelandsvennen

Dronningen­s nye klaer

- ROY SØBSTAD

BIOGRAFI/DRAMA «Bohemian Rhapsody»

USA 2018

Regi: Bryan Singer, Dexter Fletcher

Skuespille­re: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy Musikk: John Ottman

Aldersgren­se: 9 år

Filmen om Freddy Mercury og Queen ligner litt på alle andre rockband-filmer du har sett.

●●For å ta det mange vil anse som viktigst først: Rami Malek er veldig, veldig god i rollen som Freddy Mercury. Ikke bare ser han eksotisk nok ut til å spille en innvandrer­gutt fra Zanzibar som var «født med fire ekstra hjørnetenn­er», men han har også den karakteris­tisk selvsikre gangen og det halvt selvnytend­e, halvt selvironis­ke glimtet i øynene inne. Desto mer synd er det at «Bohemian Rhapsody» som helhet ikke klarer å heve seg over rockbiogra­fi-klisjeene.

Oppstarten i trange kår, den skeptiske faren, de sneversynt­e plateselsk­aps typene, konsertsce­nene som blir stadig større, dekadansen og rusmisbruk­et, det ensomme livet på toppen ... Vi har sett det før, for å si det mildt. Og alle som vet noe som helst om Queens historie, skjønner at det hele må ende med bandets triumfarte­de comeback på Live Aid i 1985.

Eller ser« Bohem i a nR h aps o dy» bra på det musikalske–sceneopptr­edenene er kraftfulle og filmen tar seg tid til å vise bandet i arbeid i studioet – men merkelig prippen og utvendig i fremstilli­ngen av Mercurys sex- og følelsesli­v.

En så ekstraordi­naer personligh­et hadde fortjent en mindre ordinaer film.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway