Fædrelandsvennen

Kan bli den beste fotballopp­levelsen på 13 år

Og det er mange grunner til at Start kan slå Rosenborg og avansere til cupfinalen.

-

PÅL W. JØRGENSEN SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Dagen da Start har kun ett hinder igjen å passere før cupfinale har igjen kommet.

●●For sjuende gang de siste 29 årene er Start i semifinale­n i cupen. De seks foregående forsøkene har alle endt med knuste drømmer og håp.

●●Ullevaal og cupfinale har naermest blitt en uoppnåelig drøm for oss sørlending­er. Klubben er den mest meritterte og profilerte i dette landet som aldri har spilt cupfinale. Om grunnen er mangel på spisse albuer, aergjerrig­het

eller vinnerinst­inkt i denne fine landsdelen, lar vi ligge nå.

●●Det gjør oss antakelig bare mer nedtrykte og pessimisti­ske før en kamp der Start egentlig har alt å vinne. Og det finnes faktisk grunner til at en fotballint­eressert landsdel kan legge seg med et smil om munnen i kveld. Jeg har listet opp syv punkter, som forhåpentl­igvis gir deg litt mer tro på det «umulige».

1

Start har Kjetil Rekdal. Kjetil Rekdal har løftet Start på mesterlig vis etter at han tok over. En av styrkene er å legge opp taktikk og utnytte motstander­ens svakheter. Rekdal har slått suverene Rosenborg-årganger tidligere, som i cupkvartfi­nalen i 2009. Om Start klarer å kontroller­e RBKS trio på midten, er RBK sårbare.

2

Start har endelig blitt kontrings-dyktige. Med Adeleke Akinyemi på topp har laget fått bakromsspi­ssen de har savnet. Den raske nigerianer­en ser stadig tryggere ut. Denne kampen kan passe perfekt. Og har han slitt med å tilpasse seg kunstgress? Nå får han endelig spille på naturgress.

3

Start har enkeltspil­lere med selvtillit. Start må ha selvtillit for å skape noe på Lerkendal. Herolind Shala er i spissen for en offensiv tro på egne ferdighete­r som har vaert savnet lenge. I neste rekke kommer Hellemyr-gutten Tobias Christense­n (18). Skal han presentere sitt store talent for fotball-norge i kveld?

4

Spiller Rosenborgs matchvinne­re? Issam Jebali har vaert ute med strekkskad­e, og Samuel Adegbenro haltet av banen mot Brann søndag i kveld – kanskje de to viktigste offensive våpnene og matchvinne­re i dette laget – sammen med Niclas Bendtner. Spørsmålet er om de to førstnevnt­e blir klare.

5

Kravstort hjemmepubl­ikum. Til tross for at Rosenborg topper serien og er i semifinale­n mot Start, er det en tiltagende misnøye over klubbens prestasjon­er de siste ukene. Om Rosenborg ikke scorer tidlig og Start er inne i kampen, kommer Lerkendal-publikumme­t til å gi beskjed. Det kan vaere en fordel for de gulkledde.

6

Den generelle uroen i Rosenborg. Dagen etter kampen skal Nicklas Bendtner møte i retten i Danmark. Snart er det rettssak med Kåre Ingebrigts­en og Erik Hoftun. Framtiden til trener Rini Coolen er usikker, og nå snakkes det om hvem som skal trene Rosenborg neste år. Påvirker dette?

7

Jonas Deumeland kan stenge buret. Starts keeper har vaert strålende siden han ankom i vår. Med nytegnet kontrakt og stinn av selvtillit kan Rosenborg få en vanskelig oppgave med å overliste 30-åringen. Og blir det straffekon­k har han vist at han kan det også. Den eneste straffen han har fått mot seg i år – mot Ranheim i juli – reddet han på mesterlig vis.

●●Blir det cupfinale vil det vaere den mest fantastisk­e sørlandske fotballopp­levelsen vi har hatt siden sølvsesong­en 2005 – det er 13 år siden.

●●Sagt med andre ord. Det er på tide med en ny høytidsstu­nd.

Blir det cupfinale vil det vaere den mest fantastisk­e sørlandske fotballopp­levelsen vi har hatt siden sølvsesong­en 2005.

 ?? ARKIVFOTO ?? Tom Nordlie løfter Fredrik Strømstad til vaers etter 3-0 mot Vålerenga 25. september 2005.
ARKIVFOTO Tom Nordlie løfter Fredrik Strømstad til vaers etter 3-0 mot Vålerenga 25. september 2005.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway