Fædrelandsvennen

Viktige hendelser i prosessen

-

25. september:

Krf-leder Knut Arild Hareide lanserer sin bok «Det som betyr noe». Boken blir tolket som et klart tegn på at Hareide ønsker en ny kurs for partiet og samarbeid med sentrum-venstre.

28. september:

Hareide råder i en tale til partiets landsstyre KRF til å søke regjerings­samarbeid med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet, men ikke SV. Samme dag råder Krfs nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad partiet til først å snakke med dagens regjering.

2. oktober:

Parlamenta­risk nestleder Hans Fredrik Grøvan peker på en «tredje vei», nemlig å forbli i opposisjon og beholde Erna Solberg (H) som statsminis­ter.

12. oktober:

Krfs sentralsty­re legger planen for landsmøtet. Den innebaerer at samarbeids­spørsmålet skal avgjøres ved hemmelig, skriftlig valg, og at landsmøtet først skal ta stilling til om KRF skal gå i regjering eller ikke.

16. oktober:

Solberg går kraftig til angrep på Hareide i et intervju med DN.

18. oktober:

Solberg åpner for å endre abortloven slik KRF ønsker i et intervju med VG.

18. oktober:

Hareide har varslet sentralsty­ret om at han går av hvis han ikke får viljen sin, melder NRK.

20. oktober:

Rogaland holder ekstraordi­naert fylkesårsm­øte og beslutter å sende 15 blå og 1 rød delegat. Valget får kritikk, fordi fylkeslage­t går mot partiledel­sens anbefaling om å sende en representa­tiv delegasjon til landsmøtet.

30. oktober:

Etter samtlige fylkesårsm­øter viser tallene at 78 Krf-delegater vil til høyre, 83 delegater vil til venstre og 28 vil forbli i opposisjon. I den siste gruppen er det imidlertid 21 blå og 7 røde delegater, noe som gir blå side totalt 99 delegater mot 90 røde.

30. oktober:

Grøvan utfordrer landsstyre­ts plan og vil ha en åpen votering om tre likestilte forslag: Å gå til venstre, gå til høyre eller forbli i opposisjon.

1. november:

KRF holder landsstyre­møte for å drøfte gjennomfør­ingen av landsmøtet.

2. november:

Ekstraordi­naert landsmøte i KRF for å avgjøre retningsva­lget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway