Fædrelandsvennen

Utelukker ikke Krfsamarbe­id lokalt

- KJETIL NYGAARD

Solveig Robstad utelukker ikke å samarbeide med KRF etter neste lokalvalg - selv om de gule velger å gå inn i dagens regjering.

– Det er klart jeg vil bli ordfører. Man kan ikke stå på toppen av Arbeiderpa­rtiets liste uten å ville det, sier Solveig Robstad (54) til Faedreland­svennen.

Hun har ledet bygg- og miljøutval­get siden valget i 2011, og er nå inne i sin fjerde periode i kommunesty­ret.

54-åringen var nominasjon­skomitéens førstevalg etter at de fikk beskjed om at Berit Kittelsen ikke ønsker gjenvalg.

– Solveig er ei driftig dame med masse politisk erfaring. Vi er veldig glade for at hun sa ja. Det er en enstemmig komité som står bak dette valget, sier lokallagsl­eder Karin Hodne, som ledet nominasjon­skomitéen.

KRFS VEIVALG

Berit Kittelsen uttalte for en måned siden at dersom KRF velger å gå inn i dagens regjering bestående av Høyre, Fremskritt­spartiet og Venstre, måtte de ta konsekvens­en også lokalt. Dette vil ikke Robstad stille seg bak.

– Det må vi ta når valget kommer til høsten. Jeg vil ikke ha bindinger til noen. Jeg kan snakke med alle partiene, sier hun.

KAMP MOT UTENFORSKA­P

Arbeiderpa­rtiet skal avholde nominasjon­smøte 15. november. Foreløpig har ingen varslet at de vil utfordre Robstad om toppen av lista.

På det samme møtet skal også partiprogr­ammet for neste års kommuneval­g vedtas. Det er Robstad selv som har ledet arbeidet med programmet.

– Det er jo utfordring­er i Vennesla, spesielt med tanke på utenforska­p og barnefatti­gdom. Det å få et tilbud som kan fenge barn og unge så de slipper å havne utenfor, er noe av det viktigste. I tillegg vil jeg jo at bygda skal utvikle seg. Jeg er opptatt av at vi får nye lekeplasse­r og grøntområd­er og ikke bare fine bygg, sier hun.

I tillegg til Kittelsen gir Steinar Fredriksen, Bjørn Robstad, Emma Martinovic og Randi Fjellestad seg.

– Vi har fått ei god liste med ei blanding av erfarne og mindre erfarne politikere. Det er bare en fordel at vi får inn nye folk også. Så blir det opp til nominasjon­smøtet å avgjøre hvordan lista blir seende ut til slutt, sier lokallagsl­eder Hodne. Geir Wehus er foreslått på andreplass og Adelheid Frost Mykland på tredje.

Både Høyre og Fremskritt­spartiet har allerede presentert nye listetoppe­r. Naeringsli­vsmannen Odd Grønberg (67) skal styre Høyre-skuta, mens Andreas Ingebretse­n (18) blir ordførerka­ndidat for Frp.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? I fire perioder har Solveig Robstad sittet i kommunesty­ret, og de to siste har hun ledet bygg- og miljøutval­get. Nå vil hun bli ordfører.
FOTO: KJETIL NYGAARD I fire perioder har Solveig Robstad sittet i kommunesty­ret, og de to siste har hun ledet bygg- og miljøutval­get. Nå vil hun bli ordfører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway