Fædrelandsvennen

Passasjere­ne har liten sans for navnebytte­t

- ÅSA TORP

Togreisend­e vi møtte på Kristiansa­nd stasjon hadde liten forståelse for at Sørlandsba­nen nå skal hete Sørtoget.

– Det skal da vel ikke hete noe annet enn Sørlandsba­nen, sier Aslaug Rosseland.

Venninnene Gerd Fossheim og Torunn Birkeland nikker ivrig med.

– Jeg kan ikke forstå hvorfor de ønsker å endre navnet, skyter venninnen Gerd Fossheim inn.

– Det er bare tull å kalle det for noe annet, sier hun.

De tre venninnene er langt ifra de eneste som stusser over navnebytte­t.

– Sørlandsba­nen klinger jo så bra, så jeg synes det er litt dumt at de måtte bytte navn. Folk hadde sannsynlig­vis re- agert på samme måte dersom Bergensban­en også skulle bytte navn, forteller Sverre Kvileland.

Blant de togreisend­e møter vi også Dietlind Exner Nakling og datteren Ingrid NaklingSch­nell. Begge er like frustrerte over situasjone­n som har oppstått med Sørlandsba­nen.

– Tenk at de kan selge Norge på den måten! Det er så sørgelig at det kun skal gå på profitt. Folk trenger at slike tilbud er i orden, sier Dietlind Exner Nakling.

Det var tidligere i oktober det ble klart at det var det britiske selskapet Go-ahead som skal ta over driften på Sørlandsba­nen, Jaerbanen og Arendalsba­nen. Tirsdag ble trafikkavt­alen med Go-ahead og Jernbanedi­rektoratet signert, og selskapet tar over 15. desember 2019.

 ?? FOTO: ÅSA TORP ?? De tre venninnene Aslaug Rosseland (fra høyre), Gerd Fossheim og Torunn Birkeland synes det er tullete at Sørlandsba­nen skal få et nytt navn.
FOTO: ÅSA TORP De tre venninnene Aslaug Rosseland (fra høyre), Gerd Fossheim og Torunn Birkeland synes det er tullete at Sørlandsba­nen skal få et nytt navn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway