Fædrelandsvennen

Takker frivillige for hjelpa

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Familien til savnede Ingvald Tjørnhom fra Kvinesdal er svaert takknemlig for all hjelpen de har fått i forbindels­e med leteaksjon­en.

– Vi må også takke for all omsorg og støtte vi har fått disse dagene. Det varmer veldig. For oss er det svaert viktig å finne pappa, sier datteren Marianne Tjørnhom.

Det var søndag kveld at 79 år gamle Ingvald Tjørnhom ble meldt savnet av familien, da han ikke kom hjem til avtalt tid. Tjørnhom hadde vaert på tur til Knaben i Kvinesdal.

De siste dagene har det pågått en stor leteaksjon med politiet, Røde Kors, Sivilforsv­aret, Norske Redningshu­nder, Roverspeid­erne og andre frivillige. Sea king-helikopter har også deltatt. Mellom 50 og 60 mann har vaert i sving daglig.

– Vi er utrolige takknemlig­e for innsatsen og systemet vi har i Norge. Det har blitt satt inn store ressurser sammen med frivillige. Alle har gjort en strålende jobb, sier Marianne.

Det har blitt søkt i terrenget, men også i hytter på og rundt Knaben. Vaerforhol­dene har vaert svaert krevende.

– Vaergudene har ikke vaert på vår side. Det har vaert dårlig sikt på grunn av snø og tåke, og i går var det mye vind. Nå ser det ut til at vaeret vil bedre seg, sier datteren.

Hun beskriver faren som en svaert fjellvant mann.

– Han er veldig glad i å gå på ski og løpe. Han er geolog og elsker alt som har med stein og istid å gjøre. Området rundt Knaben er et sted han kjenner godt. Nå skulle han ut og ta bilder som han skulle jobbe med utover vinteren, forteller Marianne.

Politiet har endret fokuset på aksjonen og har de siste par dagene lett etter antatt omkommet person.

Politiets operasjons­leder Eyvind Formo opplyste torsdag ettermidda­g at det vil bli igangsatt nytt søk lørdag morgen.

– Dagen i dag (torsdag) har vaert brukt til å planlegge videre søk etter den savnede, og dersom vaer og føreforhol­d tillater det vil det lørdag morgen igangsette­s et større søk, sier Formo i en pressemeld­ing.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway