Fædrelandsvennen

Gard-pluss tross finanssmel­l

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Et uvanlig gunstig forhold mellom premieinnt­ekter og skadeutbet­alinger reddet bunnlinjen for Gard i første, halve regnskapså­r. De normalt så viktige finansinnt­ektene sviktet nemlig kraftig.

225 millioner kroner kunne sjøog oljeinstal­lasjons-forsikring­sselskapet Gard legge på kistebunne­n da første halvdel av innevaeren­de regnskapså­r var slutt 20. august. (Gards regnskapså­r løper fra 20. februar ett kalenderår til 19. februar det neste.)

FINANS: MINUS 342 MILL.

At det ble overskudd, skyldes et uvanlig gunstig forhold mellom premieinnt­ekter og skadeutbet­alinger. Finansinnt­ektene, som normalt trekker resultatet oppover, havnet nemlig på minus 342 millioner kroner i perioden.

– Med svingende finansinnt­ekter blir det enda viktigere å ha en balansert forsikring­sportefølj­e, kommentert­e administre­rende direktør Rolf-thore Roppestad i pressemeld­ingen som fulgte tallinform­asjonen torsdag.

Han la til at brutto premieinnt­ekter i første, halve regnskapså­r var høyere enn i samme periode i fjor.

Apropos: I forrige, hele regnskapså­r kunne Gard bokføre netto finansinnt­ekter på drøye 1,2 milliarder kroner. Av de seks siste årene, er det kun 2016 som har belastet bunnlinjen, konkret med 450 millioner kroner. I de fem an- dre årene har finanspost­ene alltid bidratt positivt, tidvis kraftig.

SOM SØR

Med tilførsele­n av halvårsove­rskuddet på 225 millioner kroner, har Gard nå 10,6 milliarder på den nevnte kistebunne­n. Det er omtrent på linje med Sparebanke­n Sør, for å sette tallet i relasjon til noe.

Gard har som kjent et staselig, kunstutsmy­kket hovedkonto­r i Varmekroge­n i Arendal og totalt 450 ansatte ved 13 kontorer rundt om i verden.

For ordens skyld: Regnskapst­all rapportere­s i dollar. Faedreland­svennen har regnet om etter en kurs på 8,35.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Hovedkonto­ret i Gard i Arendal.
ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Hovedkonto­ret i Gard i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway