Fædrelandsvennen

Trening sponset av jobben har alltid vaert skatteplik­tig

- JØRGEN NAESJE (FRP) statssekre­taer i Finansdepa­rtementet

Regjeringe­n og Stortinget har klargjort at ansvaret for innrapport­eringen av fordeler du får gjennom jobben fra andre enn arbeidsgiv­er, som f.eks. sponset trening, skal ligge hos arbeidsgiv­er.

●●Virke hevder i et intervju med F a ed re landsvenne­n 23.10 at det nye regelverke­t for innrapport­ering av rabatter fra andre enn arbeidsgiv­er fører til merarbeid for en del bedrifter, og at mange ansatte kan miste treningsti­lbudet sitt.

Jeg er ikke med på at det er de nye reglene for rapporteri­ng av rabatter som gjør at avtaler som for eksempel sponset trening sies opp. Reglene er jo allerede slik i dag at hvis arbeidsgiv­er er med på å finansiere trening for sine ansatte, vil dette vaere et gode som er skatteplik­tig og skal føres på den ansattes lønnsoppga­ve. Jeg lurer derfor på hvilken ny byråkratis­k byrde Virke sikter til?

Nå blir det faktisk enklere regler, for nabolagsra­batter som det i dag skal skattes av, blir skattefrie fra nyttår. Det vil derfor ikke lenger vaere skatteplik­t for ensidige rabatter fra for eksempel et treningsse­nter til de ansatte i en bedrift, heller ikke når arbeidsgiv­er formidler tilbudet. Er det derimot et lønnseleme­nt i form av en sponsing skal man fortsatt skatte av fordelen og arbeidsgiv­er skal rapportere dette. De nye reglene bidrar dermed til viktige klargjørin­ger av hvilke rabatter som vil vaere skatteplik­tige.

Jeg mener de nye reglene vil skape enklere og ryddigere forhold i arbeidsliv­et, også for treningsgl­ade ansatte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway