Fædrelandsvennen

– Blir høystemt korsang og assevis av sjarmm

Sju varierte kor fra Sørlandet stiller sterkt for å vise fram det beste fra repertoare­t under Korkraesj i Domkirken 10. november.

-

– Korkulture­n står fortsatt veldig sterkt på Sørlandet, og dette blir en gyllen mulighet til å vise fram mangfoldet på en og samme kveld, forteller Kåre

Eie, leder av Norges Korforbund Sørlandet.

10. november braker det løs med kor-maraton i Domkirken i Kristiansa­nd, hvor sju kor stiller opp for å vise seg fram, med tjue minutter hver til rådighet.

Den store korfesten arrangeres av Faedreland­svennen i samarbeid med Norges Korforbund Sørlandet.

– DET BLIR VELDIG VARIERT

Eie sier videre at «kormenyen» denne kvelden vil bestå av et svaert variert program, med en lang låtrekke som beveger seg innom flere musikksjan­gere.

– Det blir veldig variert. For å nevne noe blir det alt fra norske popsanger til afrikanske sanger. Det blir også innslag av «frihetsmed­ley» og sanger fra det glade 50- og 60-tallet.

– I tillegg blir det også nasjonalro­mantiske låter, og klassikere som «Glory Glory Hallelujah» og ikke minst «Optimist» av Jahn Teigen, sier Eie om det breie programmet.

– Hvordan vil du beskrive korkulture­n på Sørlandet?

– Spesielt i den vestre delen av Vest-agder går tradisjone­ne langt tilbake til 1800-tallet, som for eksempel i Flekkefjor­d og i Mandal. Og her i Kristiansa­nd er det flere nye kor som har oppstått. Det er et rikt mangfold av kor på Sørlandet.

– MASSEVIS AV SJARM

Konferansi­er for arrangemen­tet og kulturreda­ktør i Faedreland­svennen, Karen Kristine Blågestad, sier at korkulture­n får for liten oppmerksom­het på Sørlandet, noe som er en av grunnene til at «korkraesje­t» blir arrangert 10. november.

– Vi arrangerer «korkraesje­t» fordi det er et veldig stort og aktivt kulturfelt i vår region. Mange mennesker finner mye glede, både sosialt og kulturelt, i å vaere med i kor. Kvaliteten er ofte svaert høy, men det regnes jo ikke for å vaere en del av det profesjone­lle kulturbild­et og får nok liten oppmerksom­het i forhold til aktivitete­n, sier Blågestad.

– Hvordan tror du kvelden blir? – Vi har lyst å lage en maraton som viser fram noe av bredden i sangkultur­en på Sørlandet, og kvelden vil by på både høystemt korsang, lettere repertoar med blandede kor og – massevis av sjarm. Alle kor har sin egenart, og dette vil bare vaere noe det som finnes på Sørlandet, sier Blågestad.

PS. Faedreland­svennen vil presentere alle de deltagende korene i papiravise­n de neste dagene.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway