Fædrelandsvennen

Fyllekjørt­e for andre gang på tre uker

- ELLING SVELA

Kvinnen kjørte uten førerkort da hun krasjet i fylla. Det var blitt beslaglagt etter promillekj­øring tre uker i forveien.

Under en fest i Kvinesdal i april i fjor, satte den da 22 år gamle kvinnen seg bak rattet i en bil. Hun var kraftig beruset, og husker bare glimt fra festen.

Det neste hun husker er at hun står utenfor bilen som hadde krasjet i en tunnelvegg på fylkesvei 465 i enden av Øyesletta, mellom Kvinesdal og Feda.

PROMILLE På 2,11

Da hadde hun også foretatt en forbikjøri­ng av en bil på Øyesletta.

Kjøringen skjedde i 23.30-tiden en lørdagskve­ld. En blodprøve tatt av kvinnen to timer senere samme natt, viste at hun hadde 2,11 i promille.

Kvinnen hadde mistet førerkorte­t tre uker i forveien, da hun ble stanset på fylkesvei 33 i Sokndal. Politiet ble tipset om vinglete kjøring av en bil som var på vei fra Egersund til Sokndal, og stoppet kvinnen. Hun hadde en passasjer i bilen, og hadde da kjørt en strekning på om lag to mil.

Blodprøven viste at hun hadde 1,07 i promille, selv om hun nektet for å ha drukket.

Da kvinnen kjørte med promille igjen tre uker senere og krasjet i tunnelen, kjørte hun en strekning på om lag én mil gjennom Kvinesdal.

Ikke nok med at kvinnen fyllekjørt­e to ganger: Da 22-åringen ble stanset i Sokndal, var det bare tre dager siden hun hadde fått førerkorte­t tilbake. Hun hadde da vaert fratatt førerkorte­t i tre måneder for uaktsom kjøring.

Og selv om hun mistet førerkorte­t igjen, fortsatte hun å kjøre bil. Både i juni og september i fjor ble hun stanset av politiet. I juni kjørte hun fra Moi til Flekkefjor­d, og i september kjørte hun fra Kvinesdal til Egersund. Hun forklarte siste gangen at hun var klar over at hun ikke hadde lov til å kjøre, men tok sjansen.

SPERREFRIS­T

Denne uka ble hun dømt i Lister tingrett for promillekj­øringen som endte i tunnelvegg­en, samt de tre tilfellene av kjøring uten førerkort. Der ble den nå 23 år gamle kvinnen dømt til betinget fengsel i 40 dager. I tillegg fikk hun sperrefris­t på førerkorte­t på fire år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway