Fædrelandsvennen

Anita Dietrichso­n til naeringsli­vsnettverk

- TEKST: RUNE Ø. REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Når Anita S. Dietrichso­n (64) slutter i Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n ved årsskiftet, blir hun deltids markedsans­varlig i naeringsli­vsnettverk­et Nordic Arena Sør.

– Jeg skal skaffe nye inntekter, pleie eksisteren­de inntektski­lder og sørge for at medlemmene har det bra. Altså drive god kundebehan­dling! sier Anita S. Dietrichso­n.

To måneder har hun igjen som administre­rende direktør for Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndregionen. Men om noen skulle tro at 64-åringen tenker å utvide gartner- og komposteri­ngshobbyen til fulltid, så tar de feil. For Dietrichso­n akter å jobbe videre. Med base i Sindland og Jacobsen AS, som broren Ove og hotellfagm­annen Richard Jacobsen står bak, blir hun seniorkons­ulent og markedsans­varlig i Nordic Arena Sør.

MER ENN 100 AKTIVE

Der er Terje Normann Johanssen styreleder.

– Gjennom mange år har hun vist at nettverk og naeringsli­v er noe hun brenner for. Dette passer som hånd i hanske for oss, sier Johanssen.

Faedreland­svennen treffer ham og Dietrichso­n under et nettverksm­øte på Kick. Nordic Arena Sør har 56 bedrifter som medlemmer og drøyt 100 personer som aktive deltagere. Flestepart­en av dem stiller denne torsdagskv­elden, og nyheten om Dietrichso­n mottas med varm applaus.

– Nei, det blir ikke full tid, og antagelig mest jobbing høst og vår. Ellers må jeg si at det er en solid tillitserk­laering å få et slikt oppdrag i min alder, sier Anita S. Dietrichso­n.

Nordic Arena Sør blir ikke hennes eneste engasjemen­t fremover. Hun går altså inn i Sindland og Jacobsen AS, og akter å påta seg andre oppdrag også, men begrenser seg til å antyde noe om foredragsv­irksomhet.

BUSINESSNE­TTVERK

Litt mer om Nordic Arena Sør: På nettverket­s hjemmeside beskrives det som «(...) en profesjone­ll B2B arena på Sørlandet hvor relasjoner knyttes og utvikles. (B2B betyr «Business to Business», red.anm.) Målet er at alle medlemmene skal gjøre gode forretning­er med hverandre både på kjøps- og salgssiden, vaere en møteplass for kompetanse­bygging gjennom gode foredrag, samt en strategisk markedspla­ss for personlig relasjonsu­tvikling. (...) Hvert år arrangerer vi 6 faste treff med gode foredragsh­oldere, god mat og drikke og rikelig tid til nettverksb­ygging. Ett av disse treffene er en tur med 2 overnattin­ger. (...)»

– Gjøre forretning­er med hverandre, Terje Normann Johanssen. Er det en fare for at det blir uprofesjon­elt?

– Tvert i mot! Vi skaper et naeringsli­v som fungerer i egen region, i motsetning til når alt kjøpes på nettet eller fra Oslo. Slik bygges også kompetanse. Dette er et profesjone­lt nettverk, ikke et som er religiøst eller sosialt, svarer styreleder­en.

- Innholdet er faglig; det er ikke en kose- og middagsklu­bb, legger den påtroppend­e seniorkons­ulenten til.

– Ingen konflikt i forhold til Naeringsfo­reningen, Dietrichso­n?

– Nei. Jeg har informert styret, som synes det er helt greit. I Nordic Arena Sør skal jeg ikke drive med naeringspo­litikk, og faktisk er de to organisasj­onene medlemmer hos hverandre fra før.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway