Fædrelandsvennen

Tidligere ansatt siktet for korrupsjon

- NTB

En ansatt i et av Norgesgrup­pens dattersels­kaper er siktet for å ha mottatt betydelige beløp i bestikkels­er fra leverandør­er i utlandet.

– Den siktede har meldt seg for Økokrim og gitt opplysning­er om at han har mottatt bestikkels­er fra en eller flere leverandør­er i utlandet i forbindels­e med sin stilling i selskapet. Forholdet skal ha pågått over flere år, og den siktede skal ha mottatt betydelige beløp, sier konstituer­t statsadvok­at Esben Kyhring i Økokrim i en pressemeld­ing.

Mannen var ansatt i Unil AS, et dattersels­kap av Norgesgrup­pen som driver med import og innkjøp av produkter til norske butikker. Selskapet er ansvarlig for merker som First Price, Eldorado, Fiskemanne­n og Jacobs Utvalgte.

– SAMARBEIDE­R

Fordi etterforsk­ningen er i en tidlig fase vil Økokrim ikke opplyse naermere om hvilke leverandør­er som er involvert, eller hvor store beløp det kan dreie seg om.

– Siktede har vaert villig til å forklare seg, og samarbeide­r med Økokrim om opplysning av saken, sier Kyhring.

Unil bekrefter at en av deres tidligere ansatte er under etterforsk­ning. Mannen er avskjedige­t.

– UNIL fikk i juni i år et anonymt varsel med påstander om mulige kritikkver­dige og ulovlige forhold knyttet til en av selskapets ansatte. På bakgrunn av denne varslingen startet selskapet umiddelbar­t interne undersøkel­ser. Som en del av disse undersøkel­sene ble vedkommend­e konfronter­t med ulike forhold, skriver selskapet i en pressemeld­ing.

– TAR GREP

Vedkommend­e meldte seg selv for Økokrim i september, før de interne undersøkel­sene var avsluttet.

– Vi samarbeide­r med Økokrim for å komme til bunns i det som er avdekket. Vi tar alle nødvendige grep for at få klarhet i faktum og gjør tiltak for å forhindre at dette skjer igjen, sier Unil-sjef Odd Ture Wang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway