Fædrelandsvennen

De ideelle skvises ut av en grunn

-

På felt etter felt skvises ideelle aktører ut av store kommersiel­le selskaper.

●●Vi må forstå hvor viktig det er for høyreparti­ene at dette får fortsette. Det handler om høyresiden­s ideologi og kjernevelg­eres interesser. Derfor er det naivt å tro at de vil endre kurs. I fem år har de økt kommersial­iseringen på bekostning av de ideelle.

Med på laget er de kommersiel­le bransjefor­eningene på velferdsom­rådet. Morten Nybakk og Maria Reklev represente­rer en slik - «Barn og Unge NHO service og handel» - og i Faedreland­svennen 29/10 kritiserer de mitt og Arbeiderpa­rtiets syn på hvem som bør drive barnevern. Dette er nå stortingsf­lertallets syn, fordi vi i vår fikk flertall for følgende forslag, sammen med KRF, Sp, SV og den øvrige opposisjon­en: «Stortinget ber regjeringe­n sikre langsiktig­e og løpende avtaler med ideelle tilbydere av institusjo­nsplasser som fører til at andelen ideelle øker til om lag 40 pst. innen 2025, samtidig som den offentlige andelen institusjo­nsplasser ikke reduseres.»

Nybakk og Reklevs argumenter­er med kvalitet. De bommer. Så lenge et kommersiel­t selskap velger å drive, kan det selvsagt levere kvalitet. Det er mange dyktige og dedikerte ansatte også i kommersiel­t barnevern. Vårt viktigste poeng er at pengene fellesskap­et bruker på barnevern, skal gå til barnevern. Ikke til profitt for internasjo­nale konsern. Da må de offentlige og ideelle aktørene prioritere­s. KARI HENRIKSEN Stortingsr­epresentan­t, medlem av familie og kulturkomi­teen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway