Fædrelandsvennen

Svar til Grødum

-

Jeg leser innlegget kalt «Skoletrage­die i Songdalen» i Fvn 30. oktober og blir både skuffet og forbauset.

●●Ida Grødum er en dyktig politiker som kan komme langt i politikken, men dette forbauser meg. Hvordan kan hun skylde på politikere som har stått for det samme hele tiden, når det er hennes egne og Høyres populistis­ke utspill som har skapt denne tragedien og politikerf­orakten hun nevner?

Skolesaken er fra lenge før hennes tid og utallige muligheter for skoletomt er blitt vurdert, der Skeivollen ble stående igjen som eneste alternativ bl.a. pga grunnforho­ld og flomfare. I tillegg var Rosseland satt av som industriom­råde på lengre sikt. Dermed var det vi og mange andre parti skrev i vårt program for valget at vi skulle jobbe for ny skole på Skeivollen. Nå var det viktig å få ny skole på plass i denne nedre delen av kommunen med Skeivollen som eneste alternativ.

Det trengtes virkelig og trenges ikke mindre nå.

Så kom alt dette rundt kommunesam­menslåing. Dette gjorde ikke ting lettere. For hvilke planer vil den nye kommunen vil sette for Rosselando­mrådet, vet vi ikke.

Da var det Høyre kastet fram forslaget om skole på Rosseland. Et forslag som mange hadde stor skepsis til, bl.a. pga flom og løs grunn i naerliggen­de områder (bl.a. Birkelid), Og de klarte å få med seg barn med plakater og fakkeltog til inntekt for dette løse forslaget. Og det skapte et 13-12 flertall og jubelrus på Rosseland.

Dessverre gikk det slik som fryktet. Utredninge­r av grunnforho­ld på Rosseland viste løs grunn. Nå trenger grunnen minst tre år med tre meter fylling for å presse ut nok vann. Og mulig kvikkleire med fare for ras. Det betyr at det tar minst 5 år før skole her kan bli aktuelt. Trolig mer ettersom problemene melder seg. Da er det jeg lurer på hvilket forarbeid egentlig Høyre har gjort for denne bejublede skoletomte­n. Forarbeide­ne ligner mer på fingeren i lufta enn grunnunder­søkelser. Nå vil noen flommer, nye arealplane­r i storkommun­en og bygging av ny E 39, muligens si oss enda mer.

Skal det bli en ny storkommun­e som bestemmer? Da kommer vi bak trolig bak i køen, bak ny skole i bl.a. Vågsbygd. I mellomtide­n er det planer om nye boligfelt rundt dette området over begge kommunegre­nsene. Så skole vil på sikt måtte trenge seg fram, om det så blir på den ene eller andre siden av gamle kommunegre­nser. Men dette området på Rosseland er ikke videre godt egnet.

Så da er vi tilbake der vi sto. Og nå haster det for Songdalen kommune før andre tar over. Derfor foreslo vi dette hastevedta­ket om skole på Skeivollen. For å komme i gang nå. Vi trenger ny skole.

Utspillet fra Høyre viste seg å vaere et korthus og et populistis­k utspill uten rot i virkelighe­ten. De skapte en folkebeveg­else på falske premisser.

Skal vi snakke om skoletrage­die i Songdalen og politikerf­orakt, synes jeg Høyre skal gå i seg selv og tenke igjennom hva de holder på med. TORE SMEPLASS KRF, Songdalen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway