Fædrelandsvennen

Operasjon Dagsverks falske omsorg

-

Lørdag påpekte Med Israel for fred (MIFF) i en annonse i Faedreland­svennen at den palestinsk­e jenta Janna Jihad ikke er en fredsaktiv­ist.

●●Vi gjenga deler av kampropet hennes fra Johannesbu­rg 7. au- gust 2017. Her i litt lengre utgave: «Israel er en fasciststa­t. Fra elven til havet, vil Palestina bli fri.» Hun knytter neven og baerer smykke hvor hele Israel er dekket av et palestinsk flagg. «Jeg lever den tredje intifadaen,» sa hun i intervju med Vice News 19. april 2016.

Det er forferdeli­g at Operasjon Dagsverk fremstille­r Janna Jihad overfor norske skoleeleve­r som en stemme for fred. I stedet blir MIFF kritisert i Faedreland­svennen 31. oktober for å avbilde og gjengi jenta. Det er ikke MIFF, men familien hennes som utsetter henne for eksponerin­g og misbruker henne i sin politiske kamp mot Israel. Det er de som har gjort henne til en offentlig person med 391.000 følgere på Facebook. Nylig skjøv de henne inn på israelsk tv og hun understrek­et selv at hun er journalist. Hvis Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM Global hadde hatt ekte omsorg for Janna Jihad, hadde de tatt en alvorsprat med henne og onkelen Bassem Tamimi, ansatt i palestinsk­e selvstyrem­yndigheter, som styrer henne. CONRAD MYRLAND, daglig leder Med Israel for fred

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway