Fædrelandsvennen

Oppskrifts­messige grøss

- ROY SØBSTAD

Denne lett forsinkede halloween-filmen er mest for dem som aldri har sett «Gremlins» eller «Ghostbuste­rs».

●●Poenget med en film som «Gåsehud 2 – Monsterkve­lden» er ikke at den skal vaere original. Tvert imot handler det om å introduser­e velprøvde opp- skrifter – i dette tilfellet hentet fra 1950-tallets B-grøssere og 1980-tallets eventyrfil­mer – for enda en generasjon kinogjenge­re. Denne i og for seg sympatiske filmen mangler likevel oppfinnsom­heten og det fortellerm­essige overskudde­t som skal til for å gjøre varig inntrykk.

Akkurat som i forgjenger­en «Gåsehud» (2015) handler det om driftige amerikansk­e kids som kommer over en av bøkene til R. L. Stine – han som gjerne blir kalt «barnelitte­raturens Stephen King» – og uforvarend­e slipper løs den ondskapsfu­lle buktalerdu­kken Slappy som blir holdt fanget mellom dens permer. Og selvsagt får Slappy snart følge av et utall andre monstre.

Hør her, selv om undertegne­de ikke ble fenget av «Gåsehud 2 – Monsterkve­lden», holder jeg muligheten åpen for at 11 år gamle Roy ville ha syntes at den var verdens morsomste, mest spennende og aller kuleste film noen sinne. Jeg har tross alt fortsatt vage minner om hvordan det var å oppleve noe for først gang.

 ??  ?? FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES
FOTO: UNITED INTERNATIO­NAL PICTURES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway