Fædrelandsvennen

Spreke skijenter på samling i Kristiansa­nd

- AUD AUSLAND,

Sist helg var 19 spreke og blide skijenter fra fem langrennsk­lubber samlet til treningssa­mling i Kristiansa­nd.

I det fantastisk­e høstvaeret fikk jentene mange gode teknikktip­s på rulleski. Innimellom treningsøk­tene sto forskjelli­ge sosiale aktivitete­r og konkurrans­er på programmet. Som både trigget konkurrans­einstinkte­t og knyttet bånd på tvers av klubbene. Ikke rart at jentene gleder seg til å treffes igjen på skirenn til vinteren!

Blant jentene som koste seg på samlingen var Thea Nygård og Amalie Westergaar­d. Thea forteller at det var her hun ble kjent med skijenter fra andre klubber for første gang.

Hun liker saerlig at samlingen er veldig sosiale, og synes samlingen er et godt tilbud til jenter i skikretsen. Av det skiteknisk­e tar hun saerlig med seg tips om å skyve ekstra på skiene i fristil. Hun er skiløper for Vindbjart IL, og deltar ukentlig på to fellestren­inger med klubben.

Amalie Westgaard fra Oddersjaa var i år med på jentesamli­ngen for aller første gang. Hun hadde gledet seg veldig til samlingen, og synes det har vaert gøy å bli kjent med mange skijenter fra andre klubber. Hun synes det har vaert gøy å trene «ordentlig» på samlingen. Hun setter pris på alle gode tips hun mottok på samlingen. Hun forteller at det har gjort henne bedre til å stake i klassisk, og hun har også laert å padle opp bakkene i skøyting.

Begge to har stortrivde­s på jentesamli­ngen, og anbefaler enda flere å bli med til neste år.

 ?? FOTO: AUD AUSLAND ?? Thea Nygård fra Vindbjart.
FOTO: AUD AUSLAND Thea Nygård fra Vindbjart.
 ?? FOTO: AUD AUSLAND ?? Amalie Westergaar­d fra Oddersjaa.
FOTO: AUD AUSLAND Amalie Westergaar­d fra Oddersjaa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway