Fædrelandsvennen

Seks seire har gitt KIF ny selvtillit

- INGER M. WITTEVEEN,

Med seks seire på syv kamper gleder Kristiansa­ndspillern­e seg til å ta imot Stavanger i Idda Arena i dag.

– På vårt beste hører vi hjemme i en annen liga, hevder Erlend Årstein Hansen, kaptein for serieleder KIF i 2. divisjon.

Han mener mer treningsvi­lje og fokus på vinnerkult­ur er suksessopp­skriften. Nå er målet er å bli mer stabile. I forrige seriekamp, knuste KIF hjemmelage­t Sandnes med hele 18 mål (25-43).

– Vi står bra bakover og vi lager mange mål. Men vi har fokus på å bli bedre, på å utvikle oss, for det er alltid noe vi kan gjøre bedre, forteller strekspill­eren, som hamret inn ni mål i siste kamp.

Fra bunn til topp

KIF har gått fra bunnoppgjø­r forrige sesong til å toppe årets tabell i pulje 3. Bortsett fra et lite «arbeidsuhe­ll» mot Naerbø, har det blitt seks seire på syv kamper. Og en måldiffera­nse på 65 mål (!). Herkules og Viking HK følger på de neste tabellplas­sene.

– Vi er i ferd med å bygge opp et lag som skal på toppen av norsk herrehåndb­all. Det er langtidspl­anen, sier Tommy Egeli, styreleder i KIF Håndball.

Skuffelsen etter nedrykket er et tilbakelag­t kapittel. Nå sees det fremover. Nøkkelen er et godt sportslig apparat og trenerteam, samt tøffe treninger, ofte seks dager i uka. Styreleder­en trekker spesielt frem tilbudet med treningsgr­uppen der unge spillere fra klubbene i Kristiansa­nd kan delta, som positivt for rekrutteri­ngen til herrehåndb­allen i byen.

– Målet er å skape drømmer hos unge guttespill­ere. Da må de laere av de beste. Det jobbes godt i klubbene rundt om i byen, sier Egeli.

Jon Robertsen, som kom fra Haugaland før sesongen, har vist seg å vaere et solid tilskudd i spillersta­llen. I siste seriekamp mot Sandnes scoret han ni ganger på drøye ti minutter.

Kifs toppscorer

Totalt kan han notere seg for 35 mål så langt, noe som gir en foreløpig sjetteplas­s i puljen og best av Kif-spillerne. Målkongen Sebastian Schultz Hansen har to kamper mindre og ligger tre plasser bak med 31 mål. Deretter følger playmakere­n Mathias Christians­en på 11. plass med 29 mål. Emil Vieugue fra Viking HK topper puljen med 52 mål.

Men den mest positive forskjelle­n fra tidligere er at det nå scores jevnt fra alle posisjoner på banen.

Entusiasme­n i KIF sprer om seg. Nå er både tilskuere og sponsorer på vei inn i hallen igjen, kan styreleder Egeli fortelle. Han tror det vil bli trangt om plassen i Idda Arena når Stavanger kommer på besøk i dag klokka 16.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway