Fædrelandsvennen

Takker for støtten etter nedturen

Eirik Wichne forteller om en natt uten saerlig mye søvn etter tapet mot Rosenborg.

- TEKST: steffen.stenersen@fvn.no STEFFEN STENERSEN

– Det har vaert tungt. Men det går fint. Alle gjør feil. Det er dritt når det skjer en selv, men en må bare se fremover, sier Eirik Wichne til Faedreland­svennen.

Mandalitte­n var dypt skuffet etter tapet mot Rosenborg på Lerkendal torsdag kveld. Etter å ha gjennomfør­t en god kamp mot Samuel Adegbenro, ble det en mørk avslutning på kvelden da han ga bort ballen i eget felt - og RBK innkassert­e nok en cupfinale.

Etter kampen ønsket han ikke å snakke med noen av det fremmøtte pressekorp­set, men rett før avreise til Sandefjord fra Lerkendal fredag ettermidda­g tok han en prat med Faedreland­svennen.

– vi er så naerme!

– Jeg og Espen ble litt nølende på hvem som skulle ta ballen. Så ble det meg, og da gikk den i Birger Meling. Så tenkt jeg «faen». Så er det rett inn i feltet, og så er det litt tilfeldig at den havner der den havner. Men så er det det som avgjør hele kampen, sier Eirik Wichne.

– Hvilke tanker går gjennom hodet ditt da?

– Vi er så naerme og vi gjør en bra kamp. Da er hele greia bare kjip, sier Wichne.

Etter kampen torsdag gikk lagkamerat­ene ut med full støtte til 21-åringen. Der var dommen klar: Wichne skulle ikke ha noe personlig skyld for at kampen gikk som den gikk.

Det har betydd mye for backen. – Ja, herregud. Jeg har fantastisk­e lagkamerat­er. Jeg har fått mange meldinger som har vaert veldig fine. Så jeg må bare si tusen takk til alle dem, sier Wichne.

– Det er tungt, men det er bare sånn det er. Jeg får ikke gjort noe med det, sier Wichne.

må VAERE stolte

Nå venter en bortekamp mot Sandefjord i serien som kan bli helt avgjørende for Starts videre eksistens i serien. Tre poeng i Vestfold kan bety alt for innevaeren­de sesong.

– Vi må ta med oss alt det positive fra denne kampen. Vi må vaere stolte av innsatsen vår. Både

denne og Molde-kampen viser hva vi har å by på, sier Wichne, som etter hvert fikk god kontroll på Samuel Adegbenro hos Rosenborg.

– Adegbenro er en av de beste. Jeg følte jeg hadde god kontroll på ham, og det å nøytralise­re han er stort for meg. Men det blir på en måte bare fokus på den ene tingen jeg gjør, og det er sånn det er, sier Wichne.

– Er det urettferdi­g?

– Nei. Fotball er sånn, så det får vi ikke gjort noe med. Jeg må bare ha fokus på det jeg gjorde bra, sier Wichne før han haster i bussen på vei til Vaernes.

– kan ikke dvele ved det

Kjetil Rekdal har hatt en prat med Wichne, og håper nå at backen klarer å legge hendelsen bak seg.

– Vi har pratet med ham både vi i støtteappa­rat og lagkamerat­en. Feil skjer i fotball. Det viktigste er hvordan du håndterer det som har skjedd, for du får ikke gjort det om igjen. Du må laere av det og komme deg videre. Det er kamp på søndag, og da kan du ikke gå rundt og dvele ved det. Han føler seg sikkert som en synder, men i fotball er det mange ting som skjer i løpet av 90 minutter. Det er et lagspill, sier Kjetil Rekdal.

– Er du trygg på at han er klar til kamp søndag?

– Man kan aldri vaere trygg noen plass i fotball, men i utgangspun­ktet skulle det gå greit, sier Rekdal.

Som fikk noen klare svar foran møtet med Sandefjord. Flere spillere som i det siste har spilt lite kom inn og gjorde en god figur.

– Jeg sa det til Niklas (Sandberg) da han spilte tidligere i sesongen og gjorde en god figur, at i utgangspun­ktet skulle han fått en ny sjanse i den posisjonen før i går (torsdag). Men det er et puslespill dette, og utgangspun­ktet vårt var komplisert. Da må jeg vaere kynisk i de valgene jeg tar. Mange har sikkert følt det urettferdi­g at de ikke har fått spilt, men i går viser de at de har noe på dette nivået å gjøre, sier Rekdal.

– Vi har ikke turt å rullere mer rett og slett, fordi vi har vaert avhengig av å få et lag som henger sammen og som kan gi oss den stabilitet­en vi måtte ha. Nå kan jeg stole på at jeg kan gjøre noen endringer uten at laget rakner, sier Rekdal til Faedreland­svennen.

Start reiste rett til Sandefjord fredag, og blir der fram til kampen som starter 18.00 søndag.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN NORWAY ?? Eirik Wichne (t.v.) sammen med Henrik Robstad etter kampen mot Rosenborg torsdag kveld.
FOTO: JON OLAV NESVOLD/BILDBYRÅN NORWAY Eirik Wichne (t.v.) sammen med Henrik Robstad etter kampen mot Rosenborg torsdag kveld.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway