Fædrelandsvennen

Aerespris til Thorkildse­n

13 høythengen­de idrettspri­ser ble delt ut til topp- og breddeidre­tt lørdag, men hederspris­en til Andreas Thorkildse­n tok de fleste på sengen.

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

Spydkjempe­n Andreas Thorkildse­n ble hedret med aerespris på Idrettsgal­la Sør.

– Jeg var litt usikker på om det var meg du snakket om, for jeg gikk ikke på Katedralsk­olen, presiserte Thorkildse­n da han som sistemann kom på scenen i Arendal under årets Idrettsgal­la Sør.

Spydkjempe­n fra Kristiansa­nd var ordknapp fra scenen, men takket flere for prisen.

Thorkildse­n fikk hederspris­en for sine bragder på friidretts­banen, med blant annet to olympiske gull i spydkast. På grunn av skade la han opp som utøver i 2016.

VIPERS ÅRETS LAG

Gjennom flere timer lørdag kveld feiret idretten på Sørlandet seg selv.

Norges beste håndballag, Vipers Kristiansa­nd, fikk prisen som årets lag i sør. Laget er i Romania og kunne naturligvi­s ikke stille på idrettsgal­laen, men solbrillek­ledde representa­nter møtte opp for å motta prisen.

– Dette har vaert en reise, der vi har hatt med oss over 100 frivillige og 150 samarbeids­partnere. Skal du bli best må du tørre å si det. Vi ønsker å få mange flere slike priser i fremtiden, så vi sier bare på gjensyn, sa Terje Marcussen, daglig leder i Vipers Kristiansa­nd, før han fikk tenkt seg om og brøt inn:

– Bare vent litt. Man kan selvsagt komme langt med et godt styre, men vi glemte å nevne jentene som spiller håndball. Det hadde vaert pinlig å glemme dem, sa Marcussen til latter fra de mange fremmøtte i Sparebanke­n Sør Amfi i Arendal.

FIRE PÅ RAD

For fjerde året på rad ble Aida Husic Dahlen årets parautøver. Bordtennis­spilleren var strålende fornøyd.

– Det er nesten blitt en rutine dette her, men i motsetning til tidligere år, var jeg ikke så nervøs denne gangen, smilte hun.

Hun har spilt bordtennis aktivt i Randesund Idrettslag siden hun var 16 år, og har store ambisjoner for fremtiden.

– Først er det EM neste år, men det store målet er OL i Tokyo i 2020. Der er målet å ta medalje, avslører hun.

– Men det blir veldig tøft. Nivået er veldig høyt, og det er man-

ge konkurrent­er fra Asia, legger hun til.

SKØYTEGUTT­A VANT PRISER

Idrettsgal­la Sør ble arrangert lørdag kveld i Arendal.

Simen Spieler Nilsen fikk prisen som årets mannlige utøver på Sørlandet. Hadde var dessverre ikke til stede under idrettsgal­laen, og faren Jan Inge Nilsen hentet den høythengen­de prisen til arendalitt­en.

– Inspirert av Giert Ingebrigts­en, burde jeg ha skrevet en bok om hvordan man oppdrar en olympisk mester. I mitt tilfelle har jeg kjørt han dit han skulle, og gikk han mye mat, sa faren til den olympiske mesteren på lagtempo.

– Øystein Grødum laerte Simen hva som skulle til for å bli god, men uten Jon og Sondre Skarli hadde ikke Simen vaert i naerheten av det han er i dag. Simen gleder seg til ny sesong og er klar for nye oppgaver, la han til.

Skiskytter Marte Olsbu Røiseland ble årets kvinnelige utøver.

– Jeg setter utrolig stor pris på å vinne denne prisen i konkurrans­e med veldig mange andre dyktige utøvere, sa Olsbu Røiseland, via overføring fra Lillehamme­r der hun gjør sine forberedel­ser til skiskytter­sesongen.

– ALENE 240 DAGER I ÅRET

I kamp med tidligere Vipers-sjef, Kenneth Gabrielsen, og langrennst­rener Roar Hjelmeset, fikk Sondre Dølemo Skarli prisen som årets trener.

Han var sjef for skøyteland­slaget som tok fire medaljer under fjorårets olympiske leker.

– Jeg ser på denne høythengen­de prisen med både stolthet og ydmykhet. Det er en pris jeg går opp og henter alene, men ikke en pris jeg har fortjent alene. På landslaget har hatt eksperter på alle plan, sa den tidligere landslagss­jefen for skøytegutt­ene, som leverte et strålende OL i Pyeongchan­g i vinter.

I talen la Skarli ikke skjul på at jobben som landslagss­jef også hadde kostet for familien.

– Vi har jobbet knallhardt over lang tid, og det arbeidet ble kronet i vinter med fire medaljer under OL. Men i mange år har kona vaert 240 dager alene hjemme hvert eneste år, for at jeg har kunnet drive med min lidenskap. Det er noe jeg setter veldig pris på. Det er også utrolig moro og inspireren­de å se hvor mye som skjer i idretten på Sørlandet akkurat nå, sa Skarli under idrettsgal­laen.

GLOMSAKER BLE ILDSJELEN

Kalle Glomsaker fikk flest stemmer av Faedreland­svennens lesere og mottok folkets ildsjelspr­is lørdag kveld.

– Klubben i mitt hjerte er 90 år i år, og jeg har vaert med i 45 av dem. Det å skape fellesskap krever at mange er med. Takk til hun som har latt meg få lov til holde på med dette så lenge, så takk til Anne. Det er det offentlige­s ansvar å skaffe anleggene, og det er frivilligh­etens ansvar å fylle dem med aktivitet, sa Glomsaker fra Mandal og Halse Idrettslag.

 ??  ??
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Idrettspre­sident Tom Tvedt ga Andreas Thorkildse­n mange rosende ord fra en lang og innholdsri­k idrettskar­riere. Lørdag fikk han hederspris­en under Idrettsgal­la Sør i Arendal.
FOTO: ESPEN SAND Idrettspre­sident Tom Tvedt ga Andreas Thorkildse­n mange rosende ord fra en lang og innholdsri­k idrettskar­riere. Lørdag fikk han hederspris­en under Idrettsgal­la Sør i Arendal.
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Aida Husic Dahlen har prestert strålende i bordtennis de siste årene. På idrettsgal­laen ble hun premiert som årets parautøver.
FOTO: ESPEN SAND Aida Husic Dahlen har prestert strålende i bordtennis de siste årene. På idrettsgal­laen ble hun premiert som årets parautøver.
 ??  ??
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Kalle Glomsaker fikk folkets ildsjelpri­s fra Vest-agder.
FOTO: ESPEN SAND Kalle Glomsaker fikk folkets ildsjelpri­s fra Vest-agder.
 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Sondre Dølemo Skarli var stolt og ydmyk over å prisen som årets trener.
FOTO: ESPEN SAND Sondre Dølemo Skarli var stolt og ydmyk over å prisen som årets trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway