Fædrelandsvennen

Er han som faren sin, er han

Krfs nestleder Kjell Ingolf Ropstad går noen krevende uker i møte når han skal lede sonderinge­ne om ny regjerings­plattform. I hjemkommun­en er det flere som mener partiet har valgt riktig mann.

-

– Han virker som en kjempegrei kar. Er han som faren sin, er han vel verdt å satse på, sier Trine Uleberg.

Hun har vaert bosatt i Evje og Hornnes kommune i mange år, og ved lokalvalg har hun gitt sin stemme til KRF.

– Det er på grunn av Bjørn Ropstad, som har vaert en god mann for bygda. Jeg må nok finne på noe annet når han gir seg. Det ser ut til at Kjell Ingolf har mange av de samme egenskapen­e, så det virker bra. Men jeg må si at det har vaert en utrolig prosess. Tenk at et så lite parti kan velte alt, sier Uleberg.

– EN AERLIG MANN

Hun er langt fra den eneste i Ropstads hjemkommun­e som har fulgt med på kampen i KRF. Utenfor Evje Kirke søndag ettermidda­g, traff Faedreland­svennen blant annet partiets gruppelede­r i kommunesty­ret, Egil Kjebekk.

– Jeg oppfatter Kjell Ingolf som en aerlig mann, så jeg må svare ja på spørsmålet om han er riktig mann til å lede forhandlin­gene, sier han og fortsetter:

– Han er flink til å ordlegge seg, og man skjønner godt hva han mener og står for. Han begynner også å få mange års erfaring. Nå håper jeg partiet klarer å stå samlet. Jeg tror det var lurt at de signaliser­te retningen de ønsker å gå. Selv var jeg overrasket over at det var så mange som ønsket seg over på venstresid­en, sier Kjebekk.

Bjørg Kjetså tror i likhet med partiets gruppelede­r at Kjell Ingolf Ropstad vil gjøre en god jobb for partiet.

– Han er en flott mann, som vi har fulgt med på i mange år. Han kommer til å vokse i disse oppgavene. Jeg tror det blir bra, men noen skudd kommer han nok til å få, sier Kjetså.

– FOR KONSERVATI­VT

Men ikke alle er like begeistret for situasjone­n som har oppstått etter partiets veivalg. Lage Rosten forteller til Faedreland­svennen at han er generelt motstander av KRF.

– Det blir for konservati­vt og gammeldags. De burde ha valgt Hareide, eller funnet på noe helt nytt. De har ikke klart å holde striden innad i partiet. Jeg tror ikke dette kommer til å gå bra, sier Rosten.

SPENT På FORHANDLIN­GENE

I kafeen Pernille i Evje sentrum, forteller eierne at Krfs veivalg har vaert et tema rundt bordene.

– Landsdelen vår er jo en Krfbastion. Jeg tror mange er stolt av at en mann fra vår kommune skal lede denne prosessen, sier Olav Andreas Erdvig, daglig leder ved Pernille.

Selv stemmer han FRP og legger ikke skjul på at han pustet lettet ut da Krfs videre veivalg ble klart.

– Kjell Ingolf er en jordnaer type, og jeg tror han drar dette i

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Trine Uleberg har stemt KRF ved lokalvalge­ne fordi hun er så fornøyd med Bjørn Ropstad. Nå ser det ut til at sønnen Kjell Ingolf skal lede regjerings­forhandlin­gene. - Det virker som et godt valg, sier Uleberg.
FOTO: JACOB BUCHARD Trine Uleberg har stemt KRF ved lokalvalge­ne fordi hun er så fornøyd med Bjørn Ropstad. Nå ser det ut til at sønnen Kjell Ingolf skal lede regjerings­forhandlin­gene. - Det virker som et godt valg, sier Uleberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway