Fædrelandsvennen

– Tydelige gjennomsla­g kan berge oss

- HENRIK IHME

Hans Fredrik Grøvan gikk på nederlag under Krfs landsmøte. Men han gir ikke opp håpet for at KRF skal overleve i en regjering med Frp.

– Nå går vi inn i en fase der det er viktig å bygge lag igjen og strekke ut hender, og oppnå gjennomsla­g for politikken som vi jo er enige om, sier Hans Fredrik Grøvan til Faedreland­svennen.

Han sier at han føler seg mest tom og utladet etter dramatikke­n kvelden før. Hans «tredje vei» fikk 30 stemmer, og alternativ­et røk ut i den første avstemming­en.

– Jeg kjempet for et annet syn, men nå må vi ta resultatet til etterretni­ng og brette opp ermene for å vise at KRF kan få gjennomsla­g, sier stortingsp­olitikeren.

Grøvan regnet på forhånd med at det ville bli avskalling uansett om partiet gikk til høyre eller venstre.

– Det var kun med mitt alternativ jeg ikke tror det ville skjedd, sier han.

– KRF hadde vel flest potensiell­e nye velgere på venstresid­en. Hva vil skje med partiet nå?

– Det er vanskelig å vite, men ikke alle er enige i det premisset. Andre mener vi har mistet flest velgere til Høyre. Tiden vil vise hva som skjer, men min erfaring er at retningsva­lg ikke skaper størst begeistrin­g. Det er saker og gjennomsla­g for politikken som skaper mest engasjemen­t, sier han.

Nå mener han det er viktig at partiet samler seg og at regjerings­sonderinge­ne til Kjell Ingolf Ropstad resulterer i tydelige gjennomsla­g for KRF.

– Vi må bygge en helt ny politisk plattform, ikke kun flikke på den nåvaerende. Og det er viktig at den «tapende» siden kjenner seg igjen i grunnlaget for plattforme­n, sier han.

– Det var kun strategien som skilte oss nå, og tydelige gjennomsla­g kan berge oss.

Grøvan er tydelig på at KRF ikke er nødt til å gå inn i regjering dersom de ikke får viktige gjennomsla­g.

– Vi har gode kort på hånda. Men vi skal ikke selge oss før vi har et resultat.

Grøvan trekker fram partiets verdisaker som viktige, men vil ikke nevne enkeltsake­r som KRF må ha gjennom. – Hva med statsrådsp­oster? – Ropstad er en opplagt kandidat. Men det får vi komme tilbake til. Først må vi se om det blir ny regjering.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Hans Fredrik Grøvan tapte kampen for at KRF skulle forbli i opposisjon på Stortinget.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Hans Fredrik Grøvan tapte kampen for at KRF skulle forbli i opposisjon på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway