Fædrelandsvennen

Det «reiv ekstra i hjertet» på Sondre Justad-konsert

- DAMARES STENBAKK

Det skulle nordlandsk­e toner til for at sørlending­ene skulle få varmen tilbake i høstmørket.

Sondre Justad var nemlig på plass for å servere folkefavor­itten «Riv i Hjertet» under fredagens Sørveiv. Omkring 700 feststemte publikumme­re lot seg sjarmere av hans varme toner og tekster som rommet lokalet på Kick Scene.

Noen som ble ekstra begeistret av gullstrupe­n fra Lofoten, var Nathalie Andreassen og Vegard Tønder Pettersen. De har vaert tilhengere av Sondre Justad helt siden nordlendin­gen ga ut debutalbum­et «Riv i Hjertet» i 2015.

– Jeg er selv fra Henningsva­er der Justad er fra og hørte ham faktisk for første gang på Klatrekafe­en i Henningsva­er for sju år siden. Allerede da forsto flere at en sånn stemme vil nå langt, forteller han stolt:

– Det er mye lidenskap i det han synger om. Man kjenner seg igjen i tekstene hans, sier Nathalie Andreassen. Tønder Pettersen har vaert bosatt i Kristiansa­nd i fem år og innrømmer at Justads sanger bringer fram hjemmeleng­selen til Nord-norge. Han trekker fram et tårefylt minne da artisten opptrådte på Østsia for noen år tilbake:

– For tre år siden var jeg på Justad-konsert på Østsia. Da han sang «Riv i Hjertet» live ble jeg stående stille og tårene trillet. Da måtte jeg sende melding til mamma og pappa, ler han.

 ?? FOTO: DAMARES STENBAKK ?? Vegard Tønder Pettersen og venninnen Nathalie Andreassen synes «Riv i Hjertet» er den beste låten til Sondre Justad. Derfor stilte de i matchende T-skjorter til konserten fredag.
FOTO: DAMARES STENBAKK Vegard Tønder Pettersen og venninnen Nathalie Andreassen synes «Riv i Hjertet» er den beste låten til Sondre Justad. Derfor stilte de i matchende T-skjorter til konserten fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway