Fædrelandsvennen

FAKTA

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Flekkefjor­d Sangforeni­ng

Er et av de sju korene som deltar på Korkraesj i Kristiansa­nd domkirke 10. november. Mannskoret ble opprettet i 1871 Har 55 medlemmer, mannskor Thor Kristian Rasmussen er dirigent og musikalsk leder

Repertoare­t består av alt fra tradisjone­lle sanger til shanties, irske viser og popsanger fra inn- og utland. Ivar Staurseth, sekretaer og sanger i koret.

Gøy og impulsivt

– Replikkene sitter løst, kameratska­pet er kjempegodt, og dette er noe Thor Kristian skal ha aeren for. Han slipper alle fram, og sier ikke «Vaer stille» til noen. Dette er gøy, impulsivt og det skaper latter og kameratska­p på hver øving. Vi er en sammensvei­set gjeng, forteller Staurseth, og gir ordet videre til Alf Morten Normann, leder i festkomite­en:

– Kort oppsummert kan du kalle oss verdens eldste boyband, ler Normann.

Utenom korøvingen­e møtes flere av kormedlemm­ene til andre sosiale aktivitete­r, blant annet en whiskyklub­b, hvor det er like god stemning hver gang.

bredt repertoar

Med røtter tilbake til oppstarten i 1871 har koret et stort og bredt repertoar, som beveger seg innom shanties, irske viser, tradisjone­lle låter, popsanger fra inn- og utland, og ikke minst en rekke «medleyer» med artister som Bjørn Eidsvåg og Halvdan Sivertsen.

Til Korkraesj i Kristiansa­nd domkirke stiller mannskoret med «en fin blanding», ifølge Rasmussen:

– Dette gleder vi oss veldig til. Vi skal blant annet synge en «frihets-medley» med låter av Björn Afzelius og Halvdan Sivertsen, i tillegg en «Bjørn Eidsvåg-medley» samt noen utenlandsk­e låter fra blant annet Irland, avslutter dirigenten.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Dag Ivar Staurseth, sekretaer og sanger i koret.
FOTO: KRISTIAN HOLE Dag Ivar Staurseth, sekretaer og sanger i koret.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Energirike Jan Sverre Vang (i sort) under oppvarming­en.
FOTO: KRISTIAN HOLE Energirike Jan Sverre Vang (i sort) under oppvarming­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway