Fædrelandsvennen

Syversen lanseres som mulig Krf-leder

- NTB

Ikke alle fylkeslede­rne i KRF har nestleder Kjell Ingolf Ropstad som favoritt til å overta som partileder dersom Knut Arild Hareide går av.

Blant fylkeslede­rne som vil svare, peker et flertall på partiets mangeårige parlamenta­riske leder Hans Olav Syversen som favoritt til å overta dersom forhandlin­gene på borgerlig side fører fram.

Fylkeslede­rne i Agder og Rogaland, hjemfylken­e til de to nestledern­e Ropstad og Olaug Bollestad, er blant dem som ikke har svart på NTBS henvendels­e om veien videre for KRF etter at skjebnelan­dsmøtet fredag valgte statsminis­ter Erna Solberg (H) fremfor partileder Knut Arild Hareide.

Hareide har gjort det klart at han er ferdig som partileder dersom forhandlin­gene ender med at KRF går inn i regjering med Høyre, Fremskritt­spartiet og Venstre. Fem av fylkeslede­rne ønsker ikke å si noe om hvem de ønsker seg som ny partileder etter Hareide. To sier at de håper at de kommende ukene ender med at Hareide fortsetter.

Dag Sele i Hordaland KRF er blant dem som ikke vil mene noe om eventuelle arvtakere.

– Det er bare trist at vi mister den soleklart beste, sier han.

Erik Naes i Telemark KRF flagger heller ikke standpunkt om etterfølge­re, men sier:

– Hareide er en leder som partiet og Norge hadde trengt også framover. I den grad prosessen videre åpner for at Hareide kan fortsette, håper jeg på det.

Tre av fylkeslede­rne som har gjort seg opp en mening, peker på Syversen. To holder en knapp på Ropstad, mens én har Bollestad som favoritt.

– Det er ikke noe galt med Ropstad. Men jeg har veldig sans for Syversen, sier Arne Willy Dahl i Akershus KRF.

Beate Bondevik Lie i Sogn og Fjordane KRF mener at Syversen kan overta selv om han ikke er valgt inn på Stortinget.

– Han er jo uansett aktuell som ny statsråd. Og så holder jeg en knapp på ham fordi han ikke har vaert med på dette opplegget, sier hun.

Olav Maurud i Hedmark KRF sier at begge nestledern­e er habile. Selv har han landet på Bollestad. Randi Walderhaug Frisvoll i Møre og Romsdal mener på sin side at Ropstad er den naturlige arvtakeren. Ingelin Noresjø i Nordland er en av dem som ikke vil flagge noen klar mening.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway