Fædrelandsvennen

Blasfemi i Europa i 2018

- CHRIS SVENDSEN

Av og til skjer det noe som gjør at vi blir veldig usikre på hva slags verden vi faktisk lever i.

●●Nå har det skjedd igjen. Det er som om vi lever i en forhistori­sk tid, hvor religiøse lover slavebinde­r menneskehe­ten ...

For de som er lykkelig uvitende, la meg forklare; Dersom en godt voksen mann på 50+ år har sex med sin 9 (eller 10)-årige barnebrud, da vil de aller fleste av oss vaere inneforstå­tt med at denne mannen er en pedofil voldtektsm­ann, korrekt? Det vil også vaere på sin plass å uttale seg om at denne mannen faktisk er en pedofil voldtektsm­ann, korrekt? Vel, iflg. Den europeiske menneskere­ttighetsdo­mstolen (EMD), så er det straffbart å påpeke dette, vel å merke kun så lenge den mannen det refereres til er den muslimske profeten Mohammed.

Og nei, du leste ikke feil. I et forsøk på å bokstaveli­g talt forhindre at sarte religiøse sjeler får sine religiøse følelser såret - EMD mener nemlig at det er en rettighet å ha «their religious feelings protected» - har EMD kommet frem til at ytringsfri­heten må vike for islamsk blasfemilo­vgivning. Det vites ikke hvorfor EMD sier at påstanden om at Mohammed var en pedofil voldtektsm­ann er «not based on facts». Enigheten og aksepten for at Aisha var 9/10 år gammel går tusenvis av år tilbake, så hvorfor det kun er i nyere tid (jfr. Maulana Muhammad Ali) at dette endret seg, det kan vi bare spekulere i.

EMD sier også at å omtale Mohammed i slike ordlag kun kan forstås som «as having being aimed at demonstrat­ing that Muhammad was not worthy of worship». Vel, en pedofil voldtektsm­ann er da ikke verdt å tilbe! Jeg kjenner ingen muslimer som liker å tenke på at det påstått perfekte mennesket var en pedofil voldtektsm­ann, forståelig nok. Godt mulig det er en ekstrem form for kognitiv bias som spiller inn her, men dersom du personlig ikke liker tanken om at godt voksne menn har sex med barn, kanskje det er på tide å akseptere at dette påstått perfekte mennesket faktisk ikke var perfekt likevel?

Det er et meget, meget dystert tegn for fremtiden dersom Europa nå er i ferd med å bokstaveli­g talt la seg slavebinde av islamske blasfemilo­ver. At flere domstoler - og til og med den europeiske menneskere­ttighetsdo­mstolen - i 2018 anser subjektive, religiøse følelser(!) som mer verdt å beskytte enn ytringsfri­heten, det burde skremme oss alle. I et demokratis­k, sivilisert, fritt samfunn MÅ all kritikk og latterligg­jøring av religion vaere beskyttet av ytringsfri­heten!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway