Fædrelandsvennen

Politisk fuskeri

-

Dette innlegget skulle egentlig hatt overskrift­en «Løgnerne».

●●Men med et såpass uparlament­arisk uttrykk ville det vel umiddelbar­t blitt avvist av redaktøren. Derfor har jeg pakket det inn litt. Men hva skal vi ellers kalle dem? Mennesker som lover det ene og så gjør det stikk motsatte!

KRF hadde et vedtak på at regjerings­samarbeid med Frp var uaktuelt. For noen av oss var dét avgjørende. Men nå er vi blitt lurt, og våre stemmer blir omgjort til støtte for Frps grusomhete­r. Kan slikt kalles annet enn løgn?

Det var med stigende forbausels­e jeg observerte hvordan fremtreden­de Krf-folk helt fra begynnelse­n av gikk inn for å se bort fra landsmøtet­s løfte og gjøre Kristelig Folkeparti til et ukristelig fuskeparti. Dette løftebrudd­et har saktens vaert påpekt temmelig tydelig i debatten de siste ukene. Og det er ganske påfallende hvordan høyresiden konsekvent har unngått å kommentere det, så vidt jeg har sett. Der har man i stedet vaert ivrige til å ramse opp alt det faele venstresid­en står for, og noe av det gode Solberg-regjeringe­n har fått til. Men jeg har for min del ikke observert en eneste henvisning til alt det faele både Frp og Høyre har stelt i stand, eller de gangene venstresid­en har berget Krf-saker unna høyresiden­s avvisning. Redelig argumentas­jon? Ikke i min begrepsver­den!

Et slikt parti kan jeg ikke stemme på. Mange års trofasthet mot KRF i valg etter valg er nå forbi. Løgn og upålitelig­het med kristelig fortegn kan jeg ikke støtte!

LEIF-AAGE TØNNESSEN Lillesand

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway