Fædrelandsvennen

– Slike prestasjon­er sårer stoltheten

Han trodde Start var ferdig med å spille kamper som mot Sandefjord. Derfor så Erlend Segberg det nødvendig å si klart ifra søndag kveld.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det har roet seg litt, men selvfølgel­ig ergrer jeg meg fortsatt over det som skjedde i går.

Det er en litt roligere versjon av Erlend Segberg Faedreland­svennen møter dagen etter Sandefjord-kampen, enn han som stilte opp for pressen i minuttene etter 4–1-tapet på Komplett arena.

Ingenting stemte for Start, noe en hissig Segberg ga klart uttrykk for overfor de fremmøtte mediene.

– DET GRUNNLEGGE­NDE

– Jeg har ingen bedre svar i dag enn det jeg hadde i går. Hadde jeg hatt det så hadde det vaert veldig greit. Vi må prate litt sammen når vi møtes igjen, og finne ut hva som gikk galt. Det var en kollektiv svikt, og det er synd fordi det er kollektive­t som har vaert den store styrken vår den siste tida, sier Segberg når vi møter han på Sparebanke­n Sør Arena.

Der var det stille og rolig mandag formiddag. Start-spillerne har fått fri både mandag og tirsdag, før de er tilbake igjen onsdag for å bygge opp mot de to gjenvaeren­de kampene i Eliteserie­n.

Segberg tror det kan vaere greit å få noen dager fri for å tenke på litt andre ting. Han beskriver en ganske tung busstur hjem fra Sandefjord søndag kveld.

– Jeg trodde vi hadde tatt det steget der vi var forbi å spille sånne kamper, men tydeligvis ikke. Vi må finne tilbake til det grunnlegge­nde mot Rosenborg igjen, sier Segberg.

– DET ER PERSONLIG

På spørsmål om det skjedde noe mentalt etter smellen mot Rosenborg på Lerkendal, svarer han kontant nei. Han tror heller ikke det at man reiste rett til Sandefjord fredag for å lade opp der var noe negativt. Han mener heller spillerne må vaere takknemlig for at klubben legger til rette for en slik oppladning.

– Vi kan kun skylde på oss selv, sier han.

– Hvorfor ble du så sint?

– Det er personlig, dette. Litt satt på spissen er det dette livet mitt går ut på nå. Når vi, inkludert meg selv, presterer på den måten vi gjorde, så går det virkelig inn på meg. Det sårer stoltheten, sier Segberg.

– KAN GI RBK TRØBBEL

Han beskriver følelsen som en svart rullegardi­n, før det går over til bare å vaere tungt i noen dager. Men nå nytter det ikke å tenke mer over det som skjedde i Sandefjord. For Erlend Segberg og Start handler det om å se mot førstkomme­nde søndag. En stor oppgave venter i Rosenborg, som med seier på Sør Arena blir seriemeste­r.

Ingen i Start er interesser­t i å

invitere til gullfest.

– Noen ganger funker ikke ting slik de skal, og man søker etter forklaring­er. Vi får bare prøve å finne ut om det er en plausibel forklaring på hva som gikk galt. Så er vi nødt til å finne en bedre måte å håndtere det på.

– Du er trygg på at dere slår tilbake?

– Ja. Du så på Lerkendal at vi er kapable til å stelle i stand trøbbel for de gode lagene. Men det har ingenting å si hvis vi presterer som mot Sandefjord, sier Segberg.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Erlend Segberg var en tur innom Sparebanke­n Sør Arena på fridagen mandag.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Erlend Segberg var en tur innom Sparebanke­n Sør Arena på fridagen mandag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway