Fædrelandsvennen

Rekdal vil ha svar etter tapet

-

– Selv mot Hamkam i cupen (1– 1, Start videre på straffer) var vi bedre enn det her. Dette lignet ikke på noen ting, sier Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen.

Han visste ikke om han skulle le eller gråte. Han slet med å finne de rette ordene, men kom fram til at sjokkerend­e var en måte å karakteris­ere det han hadde fått sett fra laget sitt mot Sandefjord.

– Jeg trodde ikke det var sant det som foregikk utpå der, sier Rekdal.

– Vi er nødt til å sette oss ned og finne ut hvorfor vi ikke møtte opp til kamp. Punkt én er å gjøre forberedel­sene dine og følge kampplan. Vi kan godt tape, men ikke på denne måten. Å tape slik er jo direkte... Hva skal jeg kalle det? Det er verre enn flaut.

– Du har ingen god forklaring på hvorfor det blir sånn?

– Nei.

– Ingenting før kampen som tilsa at det skulle bli sånn?

– Jeg merket det vel da de kom inn fra oppvarming. Da minnet jeg dem om oppgaven som sto foran dem. Men jeg skal vaere forsiktig med hva jeg sier. Vi er nødt til å gå en runde med hver og en, for å finne ut hva som skjer. Det er mitt ansvar dette, og jeg tar det personlig å få et lag klart til fotballkam­p, og så ser det sånn ut.

– Er det noe i oppladning­en til denne kampen som kunne vaert gjort annerledes?

– Det er det sikkert. Men hvis det er årsaken, så må vi endre på det. Jeg er oversjokke­rt. Jeg er satt ut. Men å fordele skyld er ikke vits, sier Rekdal.

– Blir det endringer framover som følge av dette?

– Det tenker jeg ikke på nå. Kanskje var det en mental greie. At man har vaert under press så lenge, og når man naermer seg avgjørelse­n så tåler man det ikke. Det går ikke med to prestasjon­er som i dag, for da blir vi stående på 29 poeng.

– Kan det holde?

– Jeg tror ikke det. I og med at Stabaek tapte i går, så kanskje. Det maksimale vi kan få ut av 29 poeng er kvalikplas­s. Men jeg er ikke så sikker på at det holder til det heller. Vi kan hvert fall ikke tro det, sier Rekdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway