Fædrelandsvennen

Alt for Norge

Her er gjengen som skal represente­re Norges beste klubb i EM. Vipers Kristiansa­nd fikk med seks av åtte aktuelle til EM i Frankrike.

- KRISTIANSA­ND TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Seks av de 16 spillerne som er tatt ut i den norske landslagst­roppen som reiser til håndball-em i Frankrike er fra Vipers Kristiansa­nd.

1. desember spiller Norge sin første kamp i EM. Torsdag formiddag ble troppen tatt ut, med ikke mindre enn seks av 16 spillere fra Vipers.

– Jeg er veldig fornøyd, selvsagt. Det at vi har med seks stykk, det er i overkant av hva man kan forvente, sier Ole Gustav Gjekstad til Faedreland­svennen. Han smilte bredt da han pratet om de landslagsu­ttatte.

De Em-klare spillerne er Katrine Lunde, Malin Aune, Linn Jørum Sulland, Marta Tomac, Henny Reistad og Emilie Hegh Arntzen.

Den største overraskel­sen var uttaket av stortalent­et Reistad (19). Hun har aldri vaert på landslagss­amling før. Hun forteller at beskjeden kom som et sjokk.

HURTIGHET SOM STYRKE

– Jeg ble først og fremst veldig glad, samtidig som jeg var sjokkert over beskjeden, sier en opprømt 19-åring til Faedreland­svennen.

Hergeirsso­n er klar på at midtbacken ikke er tatt ut for framtida.

– Reistad er tatt ut til EM på grunn av kvaliteten­e sine. Hun skal ikke dra lasset, men hun skal komme inn og bidra med sine kvaliteter, sier Hergeirsso­n til TV 2.

De ordene tar Reistad til seg, og hun tror at kvaliteten­e hennes passer godt inn på landslaget.

– Det er veldig gøy at han sier at det er en mulighet for at jeg kan bidra, og det er jeg takknemlig for. Én av mine styrker er jo hurtighet, og landslaget liker jo spillere som har det. Hvis jeg får muligheten til å bidra, så skal jeg gjøre mitt beste, lover Reistad.

Malin Aune har vaert i storform for Vipers i det siste. Etter uttaket var trønderen lettet.

– Det var kjempedeil­ig, og jeg er veldig lettet og glad, sier Aune som er én av to kantspesia­lister i troppen, i lag med Marit Røsberg Jacobsen.

Hergeirsso­n har ikke for vane å ta med to reine høyrekante­r, men landslagst­reneren sa på pressekonf­eransen at nivået på de to kantspille­rne var så bra at han nå måtte ha med begge.

– Det er veldig artig å høre det. Å få skryt av Thorir, det tar jeg med meg, sier 23-åringen.

SULLAND TILBAKE

Én av de spillerne rundt landslaget som har skapt mest debatt de siste årene er Linn Jørum Sulland, som ikke har spilt mesterskap siden VM i Danmark i 2015. I fjorårets VM i Tyskland var høyrebacke­n hjemmevaer­ende reserve, men denne gangen ble skuddspesi­alisten tatt med av Hergeirsso­n.

– Det er veldig deilig, og litt rart, for det er så pass lenge siden jeg har vaert på samling, men jeg er veldig klar for å bidra, sier Sul-

land med et bredt glis.

Sulland meldte først avbud til OL i Rio grunnet kneskade. Etter det vurderte landslagsl­edelsen det dit hen at høyrebacke­n ikke tålte belastning­en av å spille på landslaget. Den forklaring­en hadde ikke Sulland fått selv.

– Jeg har vel skjønt det, men jeg har ikke fått den beskjeden fra Hergeirsso­n. Men det er nok fornuftig, for det er en skade i kneet, og jeg kjenner jo at den er der, sier Sulland som er veldig glad for at det er så mange Em-spillere fra Norges øverste divisjon.

– Eliteserie­n får altfor lite oppmerksom­het, synes jeg. Det at vi nå er sju spillere i troppen (Vipers-spillerne + Heidi Løke fra Storhamar), synes jeg er positivt. Kanskje kan det gi oppmerksom­het dit også, og ikke bare rundt landslaget, avslutter 34-åringen.

 ??  ?? Emilie Hegh ArntzenMal­in Aune Linn Jørum Sulland Henny Reistad Marta TomacKatri­ne Lunde
Emilie Hegh ArntzenMal­in Aune Linn Jørum Sulland Henny Reistad Marta TomacKatri­ne Lunde
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Vipers-spillerne Marta Tomac (f.v.), Katrine Lunde, Linn Jørum Sulland, Malin Aune, Emilie Hegh Arntzen og Henny Reistad er glade for å ha blitt tatt ut til Norges Em-tropp.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Vipers-spillerne Marta Tomac (f.v.), Katrine Lunde, Linn Jørum Sulland, Malin Aune, Emilie Hegh Arntzen og Henny Reistad er glade for å ha blitt tatt ut til Norges Em-tropp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway