Fædrelandsvennen

Flere innmelding­er enn utmeldinge­r i Agder KRF

- TONE SANDBERG

152 personer har til nå meldt seg inn i Agder KRF siden det skjebnesva­ngre landsmøtet fredag. 102 har meldt seg ut.

– Mange av de som har meldt seg ut er folk som nettopp hadde meldt seg inn, og som ennå ikke hadde betalt medlemsavg­ift, opplyser fylkessekr­etaer Jorunn G. Lossius i Agder KRF til Faedreland­svennen.

Partiet fikk et lite rush av innmelding­er etter at partileder Knut Arild Hareide holdt sin etter hvert så berømte tale om retningsva­lg på landsstyre­møtet 28. september. Mange av disse ønsker ikke å vaere med etter beslutning­en om å forhandle med Solberg-regjeringe­n.

RETNINGSVA­LG

– De fleste oppgir retningsva­lget på landsmøtet 2. november som årsak til at de melder seg ut, sier Lossius.

Det fulle bildet over inn- og utmeldinge­r har hun foreløpig ikke:

– Jeg vet det ligger flere hundre uekspedert­e mailer hos KRF sentralt, sier fylkessekr­etaeren.

På landsbasis var det tirsdag registrert noen flere utmeldinge­r enn innmelding­er. Om lag 1000 medlemmer hadde da takket for seg, mens 850 nye hadde kommet til.

Krfs kommunikas­jonssjef Mona Høvset opplyser at de foreløpig ikke har oversikt over om det er de rundt 2600 som meldte seg inn etter Hareides tale 28. september som nå melder seg ut igjen.

AVVENTER

Fylkessekr­etaer Jorun G. Lossius i Agder regner med fortsatte bevegelser i medlemstal­lene i tiden som kommer.

– Jeg vil tro det er en del som sitter på gjerdet og avventer om sonderinge­ne og forhandlin­gene med regjerings­partiene lykkes, sier hun.

Allerede i august begynte medlemmer å melde seg ut av KRF i protest. Da var det stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevolds vigsel av kommunikas­jonssjef Mona Høvset og hennes kvinnelige partner som vakte vrede.

Men utmeldinge­ne den gang var bare krusninger i medlemsreg­isteret som i sommer talte i overkant av 24.000 medlemmer. Av disse tilhørte om lag 2800 Agder KRF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway