Fædrelandsvennen

Samlet 1300 Nav-ansatte

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Fra nyttår blir det ett Nav i ett Agder. Tirsdag samlet de 1300 ansatte seg for første gang.

– Dette dreier seg ikke bare om å slå sammen Nav i dagens to Agder-fylker, men også om å skape større, mer kraftfulle Nav-kontorer som kan håndtere utenforska­p, sier Elisabeth Blørstad.

Hun er direktør for Nav Agder, som sjøsettes sammen med det samlede Agder 1. januar 2019. Det er tirsdag morgen og Blørstad sitter i hovedsalen i Q42 i Kristiansa­nd sammen med assisteren­de direktør Hilde Tellefsen Høynes. De venter på 1300 medarbeide­re. For første gang blir det fellessaml­ing.

Som det heter i en e-post Faedreland­svennen har fått fra Nav Aust-agders kommunikas­jonsansvar­lige Nina Zachariass­en på forhånd:

– Hit kommer alle Nav-ansatte i tjenesteli­nja og ytelseslin­ja i Agder: ansatte i begge fylkesledd­ene og alle Nav-kontor i begge fylker, Nav Hjelpemidd­elsentral i begge fylker, Nav kontaktsen­ter (Mandal og Arendal) Arbeid og ytelser (Arendal og Kristiansa­nd), samt Klageinsta­ns Sør (Kristiansa­nd).

Arbeids- og velferdsdi­rektør Sigrun Vågeng er for øvrig blant dagens foredragsh­oldere.

VERTSKONTO­RER

– Sannelig har det gått litt tid siden Nav ble etablert i 2006, småmimrer de to lederne, som begge hadde sentrale oppgaver den gang.

Nå skal de altså lede en ny endringspr­osess.

– Ta Lister som eksempel. I regionen, Audnedal medregnet, er det nå sju Nav-kontorer med hver sin bemanning og hver sin leder. Fremover blir det én leder og fortsatt sju kontorer, men ett av dem blir «vertskonto­r». Det gir en mer robust organisasj­on hvor de ansatte kan konsentrer­e seg om det de er best på. Med dagens digitale løsninger er geografi blitt mindre viktig, forklarer Elisabeth Blørstad og Hilde Tellefsen Høynes sammen.

– Leger og saksbehand­lere kan samtale via Skype. Men for all del; det skal fortsatt vaere mulig å ringe Nav, understrek­er Høynes.

– Men lokalkonto­rene skal primaert vaere et sted hvor de ansatte driver oppfølging av arbeidssøk­ere, poengterer Blørstad. Som legger til:

– Vi er i endring.

NAV OG IT

– Nav og it-løsninger er vel et kapittel for seg?

– Det var et kapittel for seg. Det pågår it-utvikling kontinuerl­ig, ikke gigantpros­jekter, men små, gode leveranser, svarer Elisabeth Blørstad.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Et så smått historisk bilde: 1300 Nav-ansatte fra hele Agder er samlet for første gang. Sted: hovedsalen i Q42.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Et så smått historisk bilde: 1300 Nav-ansatte fra hele Agder er samlet for første gang. Sted: hovedsalen i Q42.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Elisabeth Blørstad (t.h.) er direktør for det sammenslåt­te Nav på hele Agder, Hilde Tellefsen Høynes er nestkomman­derende.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Elisabeth Blørstad (t.h.) er direktør for det sammenslåt­te Nav på hele Agder, Hilde Tellefsen Høynes er nestkomman­derende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway