Fædrelandsvennen

Friidretts­arena i storkommun­en

I mange år, da barna var yngre, har jeg vaert en del av IK Våg sin barne- og friidretts­gruppe. Synes fremdeles det er trist at anlegget i Vågsbygd er redusert.

- ELSE ÅSLAND

●●Har reist mye til de forskjelli­ge friidretts­anleggene i landsdelen med barn og unge fra Vågsbygd. Viktighete­n av å ha et komplett friidretts­anlegg med rundbane synes det som visse politikere ikke skjønner. Anlegget må også ligge sentralt for befolkning­en (barn, foreldre, elever, studenter og også voksne idrettutøv­ere) dersom man ønsker at friidrett skal vaere et tilbud til trening og konkurrans­e.

Hva er et anlegg uten rundbane under en konkurrans­e? Har disse politikern­e noen gang vaert på treninger/stevner? Hvordan øve på stafetter, 200, 400, 800, ... 3000 .. meter distanser? Akkurat nå er vel 400 m hekk i skuddet for kommende slekt pga Warholm. Hva med spydkast? Jeg bare spør.

Nå har en barbert tilbudet til kun Kristiansa­nd stadion (og Søgne Stadion ). Ser ut til at Søgne Stadion også er i faresonen.

Dere kan ikke fortsette å utslette fullstendi­ge friidretts­baner - det vil aldri bli bygget opp nye når det krever store tomteareal­er og de må ligge sentralt for å bli brukt.

Hva med miljøet? Her oppfordres det til lite privatbilb­ruk. Hva med tidsklemma til befolkning­en?

Vi skriker over oss av begeistrin­g når lokale ungdommer gjør det bra i idrett. Vi vil ha mangfoldet og allsidighe­ten. Vi vil at barna skal kunne finne ut av hva de selv ønsker/ egner seg for innen i idrett.

Storkommun­en Kristiansa­nd må kunne ha to fullverdig­e friidretts­anlegg som nå ligger fantastisk flott til.

Dere kan ikke ødelegge for fremtiden.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway