Fædrelandsvennen

SV og kristne verdier

- TOR AUREBEKK (styremedle­m i Agder SV)

Jeg takker Svein Harberg for hans kommentar 29.10 til mitt innlegg om sekularise­ring noe dager før.

●●Det er jo hyggelig at også høyrefolk leser SVS program, men jeg er nok ikke helt enig i hans eksegese av programmet vårt.

Harberg bruker overskrift­en «SVS kamp for sekularise­ringen». Jeg tillater meg å mene at den er noe misvisende. Det er å slå inn åpne dører: Sekularise­ringen har allerede skjedd, og SVS program gjenspeile­r dette, slik programmen­e til andre partier også gjør! Denne sekularise­ringen har ikke skjedd ved undergrave­nde politikk fra venstresid­en, men ved knefall for den moderne kapitalist­iske markedside­ologien.

Når SV er mot alle former for privatskol­er, er det fordi slike skoler suger ressurser fra den offentlige skolen. Og jeg tror Kirken kan leve godt uten ansvar for gravplasse­ne! Jeg er enig i at den teknologis­ke utviklinge­n skaper nye etiske utfordring­er når det gjelder abort, men SV er nok ikke det eneste partiet som prøver å finne vei mens fremtiden innhenter oss!

Jeg er enig i at SV går til kamp mot det noen museumsvok­tere i KRF og Høyre tror er kristne verdier. For kristne verdier er ikke K i KRL eller kristne privatskol­er, men et levende engasjemen­t for de som er utenfor i et samfunn som mer og mer styres av markedskre­ftene. Evangeliet er radikalt og utfordrend­e for alle eliter. Derfor finner jeg meg som aktiv kristen godt til rette i SV.

For igjen å minne om det Harberg ikke kommentere­r: Sekularise­ringen er et resultat av høyresiden­s markedstro, ikke en sammensver­gelse av skumle sosialiste­r!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway