Fædrelandsvennen

Aas reduserte formue med en halv milliard

Einar Aas fra Grimstad tapte stort også året før han i praksis gikk konkurs.

- ROALD ANKERSEN

De siste skattelist­ene viser at Einar Aas hadde null i inntekt i 2017. Fra 2016 til 2017 reduserte han også formuen med en halv milliard kroner.

Krafttrade­r Einar Aas fra Grimstad tapte trolig rundt 1,3 milliarder kroner i september i år. Han veddet på at forskjelle­n mellom nordiske og tyske kraftprise­r ville krympe i 2019, og at nordiske kraftprise­r ble handlet til en uvanlig stor rabatt mot tyske.

I stedet skjedde det motsatte og verdiene til Aas falt dramatisk i løpet av en helg, og Aas klarte ikke å stille med marginkrav­et. Hele portefølje­n hans ble tvangssolg­t for å ikke risikere enda større tap for Nasdaqs råvarebørs.

REDUSERT FORMUE

Skattetall­ene viser at Aas allerede da hadde tapt penger en stund. I 2016 sto han oppført med en formue på 2,1 milliarder kroner. Skattelist­ene for 2017 viser en formue på 1,6 milliarder. Det gjorde at han fortsatt var Aust-agders rikeste mann, 240 millioner foran Knut Nikolai Tønnevold Ugland.

KRAFTTRADE­R

Aas tjente hovedsakli­g på handel på den nordiske kraftbørse­n gjort fra sitt hjemmekont­or ved Vikkilen like utenfor sentrum.

 ?? ARKIVFOTO ?? Einar Aas har tapt mange penger de siste to årene.
ARKIVFOTO Einar Aas har tapt mange penger de siste to årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway