Fædrelandsvennen

Styrtrik på salg av it-aksjer

Øystein Inge Hareide er på en solid topplasser­ing i inntekt i Mandal. Det skjer etter salg av it-aksjer i selskapet Netsecurit­y AS i fjor.

- JARLE R. MARTINSEN

Med en inntekt på 31,1 millioner kroner i 2017 tjente han nesten tre ganger mer enn aksjeinves­tor Trond Fredriksen på listen som hadde vel 11 millioner kroner i inntekt.

– Inntektene skyldes i all hovedsak salg av aksjene i Netsecurit­y der jeg har vaert systempart­ner, forteller Hareide.

Netsecurit­y AS holder til flere steder i Norge, og Hareide er fortsatt ansatt i selskapet som regionlede­r i Kristiansa­nd.

Han har med dette salget mer enn fordoblet sin formue fra 20,1 millioner kroner i 2016 til 51,3 millioner kroner i fjor.

DREV ASYLMOTTAK

Hareide er også daglig leder for selskapet Link Holdning som i mange år har drevet ulike asylmottak i blant annet Sandefjord, Sunnmøre og på Toten. På det meste drev de ni ulike mottak.

– Jeg har vaert en passiv aktør i dette selskapet som nå bare i liten grad driver disse mottakene. Nå er det mest eiendomsut­vikling det handler om, sier Hareide.

Han er for øvrig gift med rådmann i Mandal, Irene Lunde. I fjor kjøpte de den dyreste leilighete­n på toppen av Amfi kjøpesente­r for 8,7 millioner kroner. Fram til da var dette den tiende dyreste privatboli­gen solgt i Mandal gjennom tidene. Lunde hadde en inntekt på 1,1 millioner kroner i fjor.

NØSTED NEDOVER

Hareide dytter med dette Alf Arne Nøsted ned fra inntektog formuetopp han har hatt i mange år i Mandal.

Øverst på formuetopp­en i Mandal er Tom Eikså, daglig leder av TT Anlegg. Formuen lyder på vel 216 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway