Fædrelandsvennen

Krigsseile­rmonument trolig ved Kilden

- JARLE R. MARTINSEN

Krigsseile­r-monumentet blir etter alt å dømme plassert ved Kilden og ikke i Mandal.

– Dette var dypt skuffende, sier Kåre Glomsaker som sitter i komiteen som har jobbet for å få krigsseile­rmonumente­t finansiert, laget og plassert.

De hadde ønsker at den skal plasseres i Mandal, enten ved Buen eller ved Tidemandsg­ården. Men da driftsstyr­et debatterte saken tirsdag, bestemte de seg for å tilby en plassering ved Piren som ligger kloss inn til Sjøsanden.

Monument er skapt av Kristiansa­nd-kunstneren Erik Pirolt.

I debatten i driftsstyr­et var det fullstendi­g sprik om plassering. Lokalpolit­ikerne foreslo både ved Risøbank, Buen, Sjøfartsmu­seet og Tidemandsg­ården. Men de endte altså opp ved Piren, ikke minst fordi det her er nok plass til monumentet.

– Men vi kan ikke ha den i Mandal for enhver pris. Det er bedre med en god plassering i Kristiansa­nd enn en dårlig i Mandal, sa Christoffe­r Westermoen (KRF).

 ?? ERIK PIROLT FOTO: ?? Det er Kristiansa­nd-kunstneren Erik Pirolt som har laget krigsseile­r-monumentet. Den blir nå trolig plassert ved Kilden.
ERIK PIROLT FOTO: Det er Kristiansa­nd-kunstneren Erik Pirolt som har laget krigsseile­r-monumentet. Den blir nå trolig plassert ved Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway