Fædrelandsvennen

Robstad-støtte fra fylkespart­ikolleger

- VEGARD DAMSGAARD

Kjell Ingolf Ropstad fikk i Faedreland­svennen tirsdag hard medfart av Krfs nestleder på Agder. Samme kveld ble han tatt i forsvar av sentrale partikolle­ger.

– Veldig hyggelig og veldig konstrukti­vt, sa nestleder Kjell Ingolf Ropstad til Faedreland­svennen etter et halvannen times møte med fylkesstyr­et i Agder KRF på Søgne rådhus tirsdag kveld.

Ropstad og resten av partiledel­sen forbereder nå sitt alternativ­e budsjett, som de legger fram fredag, og er dessuten i sonderinge­r med Solberg-regjeringe­n.

Samtidig har partiets klare ønske om endringer i abortloven utløst ramaskrik over det ganske land.

Nestleder i Agder KRF, Irene Solli, gikk i Faedreland­svennen tirsdag ut med hard kritikk mot Ropstad for å bruke abortsaken strategisk, og mente han ikke har vaert lojal mot partiet og partileder Knut Arild Hareide.

– Folk må ha lov til å vaere skuffet. Vi sørger alle over Knut Arild, og ønsket han kunne lede oss inn i en Solberg-regjering, sier Ropstad, som avviser at han har stilt noen form for ultimatum om endringer av abortloven.

Irene Solli, som var delegat fra såkalt rød side under landsmøtet, var forhindret fra å møte i fylkesstyr­et tirsdag kveld.

Fylkeslede­ren Per Sverre Kvinlaug ser lyst på Agder-partiets framtid etter en ryddig prosess rundt retningsva­lget.

– Det handler om å bygge et lag, og i Agder mener jeg vi har lagt et godt fundament for veien videre da alle syn ble represente­rt til landsmøtet. Nå skal vi reflektere litt over det som har skjedd, sa fylkeslede­ren til Faedreland­svennen før møtet startet.

Han mante fylkesstyr­et til å samles om alle sakene de tross alt er enige om, og ser ingen grunn til å kritisere nestledere­n.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Kjell Ingolf Ropstad sammen med Jon Olav Strand (t.v.) fra Risør og fylkeslede­r Per Sverre Kvinlaug på fylkesstyr­emøtet i Søgne tirsdag kveld.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Kjell Ingolf Ropstad sammen med Jon Olav Strand (t.v.) fra Risør og fylkeslede­r Per Sverre Kvinlaug på fylkesstyr­emøtet i Søgne tirsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway